Η UBS περικόπτει στελέχη στην αμερικανική μονάδα διαχείρισης πλούτου

Η τράπεζα μειώνει τους μεσαίους και ανώτερους μάνατζερς, αλλά και τον αριθμό των χρηματοοικονομικών συμβούλων που προσλαμβάνει από ανταγωνιστές. Οι προσλήψεις θα περιοριστούν κατά 40%, τόνισε στέλεχος της UBS.

Η UBS περικόπτει στελέχη στην αμερικανική μονάδα διαχείρισης πλούτου

Το UBS Group, το οποίο ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι αναζητά τρόπους για να μειώσει τα κόστη, εξαλείφει κάποιες από τις διοικητικές θέσεις στην αμερικανική μονάδα πλούτου και μειώνει τον αριθμό χρηματοοικονομικών συμβούλων που προσέλαβε από τους ανταγωνιστές του.

Η μείωση στο ανθρώπινο δυναμικό θα επηρεάσει περισσότερο τους μεσαίους και ανώτερους μάνατζερς, περιλαμβανομένων κάποιων στα κεντρικά γραφεία της μονάδας στην Weehawken, το Νιου Τζέρζι και την Νέα Υόρκη, όπως τόνισε σε συνέντευξή του ο Tom Naratil, πρόεδρος στη διαχείριση πλούτου στη UBS για την Αμερική.

Η τράπεζα δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο αριθμό εργαζομένων. Τόνισε, επίσης, ότι θα καταργηθούν οι θέσεις των περιφερειακών μάνατζερς, με κάποιους να προάγονται και άλλους να μεταφέρονται σε άλλα πόστα.

Επιπλέον, η ελβετική τράπεζα σχεδιάσει να μειώσει κατά 40% τον αριθμό των χρηματοοικονομικών συμβούλων που προσλαμβάνει από ανταγωνιστές, αλλά και τα ποσά που δαπανά σε αυτές τις προσπάθειες, ξεκινώντας ήδη από αυτό το μήνα, ανέφερε ο Naratil. Η UBS στρατολόγησε δεκάδες συμβούλους πέρυσι, όταν το Credit Suisse Group αποσύρθηκε από τη διαχείριση πλούτου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Το εκμεταλλευτήκαμε αυτό», τόνισε ο πρόεδρος. «Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους μπορούμε να κάνουμε λίγο πίσω στις προσλήψεις», πρόσθεσε σύμφωνα με το Bloomberg.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v