Κύπρος, Ιρλανδία, Λουξεμβούργο οι πιο εκτεθειμένοι στο Brexit, λέει ο S&P

Ο οίκος αξιολόγησης εγκαινίασε σήμερα νέο δείκτη «ευαισθησίας στο Brexit». Παρακολουθεί 20 χώρες που θα πληγούν ιδιαίτερα από το Brexit. Καναδάς και Ελβετία τα μόνα εκτός ΕΕ κράτη που περιλαμβάνονται.

Κύπρος, Ιρλανδία, Λουξεμβούργο οι πιο εκτεθειμένοι στο Brexit, λέει ο S&P

Τα μικρότερα μέλη του ευρωπαϊκού μπλοκ είναι πιο ευάλωτα στις συνέπειες μιας ψήφου υπέρ του Brexit, σύμφωνα με την S&P Global Ratings. Ιρλανδία, Λουξεμβούργο, Μάλτα και Κύπρος βρίσκονται στην κορυφή της λίστας.

Ο οίκος «εγκαινίασε» σήμερα έναν νέο δείκτη «ευαισθησίας στο Brexit», ο οποίος παρακολουθεί τις 20 χώρες που θα είναι πιο ευπαθείς σε περίπτωση που η Βρετανία πει «ναι» στην έξοδο στις 23 Ιουνίου.

Ο Καναδάς και η Ελβετία είναι οι μοναδικές χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιλαμβάνονται.

Ο δείκτης βασίζεται σε μετρήσεις όπως είναι οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών στο Ηνωμένο Βασίλειο σε σύγκριση με το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν, οι ροές των μεταναστών και η ξένη άμεση επένδυση στη Βρετανία

«Σύμφωνα με αυτή τη μεθοδολογία, η Ιρλανδία και άλλα μικρά, ανοικτά χρηματοοικονομικά κέντρα βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των κρατών που είναι ευπαθή σε μια απόφαση της Βρετανίας να φύγει από την ΕΕ», τόνισε σύμφωνα με τους Financial Times ο Frank Gill, αναλυτής πίστωσης στον S&P.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v