Νότια Κορέα: Αναπάντεχη μείωση του επιτοκίου στο 1,25%

H Τράπεζα της Κορέας μείωσε το βασικό επιτόκιο κατά 0,25% στο 1,25%, εν μέσω αυξανόμενων πιέσεων για τόνωση της ανάπτυξης. Ήταν η πρώτη μείωση επιτοκίου από την κεντρική τράπεζα εδώ και ένα χρόνο.

Νότια Κορέα: Αναπάντεχη μείωση του επιτοκίου στο 1,25%

Η κεντρική τράπεζα της Νότιας Κορέας αιφνιδίασε τις αγορές μειώνοντας το επιτόκιο σε ιστορικό χαμηλό επίπεδο, σε μια προσπάθεια να στηρίξει την οικονομία.

Όπως μεταδίδει η WSJ, η Τράπεζα της Κορέας μείωσε το βασικό επιτόκιο κατά 0,25% στο 1,25%, εν μέσω αυξανόμενων πιέσεων για τόνωση της ανάπτυξης. Ήταν η πρώτη μείωση επιτοκίου από την κεντρική τράπεζα εδώ και ένα χρόνο.

Η ομόφωνη απόφαση της κεντρικής τράπεζας έγινε προληπτικά για να αντιμετωπιστούν καλύτερα τα ρίσκα για την ανάπτυξη στο δεύτερο μισό του έτους, δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Κορέας, Lee Ju-yeol.

O ίδιος αναφέρθηκε στις στάσιμες εξαγωγές, την αδύναμη εγχώρια ζήτηση και στις αναδιαρθρώσεις εταιρειών.

«Η κυρίαρχη εκτίμηση στην αγορά είναι πως η Fed πιθανότατα θα καθυστερήσει την αύξηση επιτοκίου και φυσικά η επιτροπή νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας της Κορέας έλαβε υπόψη της αυτήν την εκτίμηση στην απόφαση για τα επιτόκια» σημείωσε ο κ. Lee σε συνέντευξη τύπου.

Οι φορείς άσκησης πολιτικής της Νότιας Κορέας ανησυχούν για ενδεχόμενο κίνδυνο φυγής κεφαλαίων σε περίπτωση αύξησης του επιτοκίου από την Fed.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v