BlackRock: Οι αγορές υποτιμούν τον κίνδυνο ενός Brexit

Το Brexit πρέπει να αντιμετωπιστεί ως μια πιο σοβαρή υπόθεση υποστήριξε σε εκδήλωση στο Λονδίνο στέλεχος της BlackRock. Οι αγορές το αντιμετωπίζουν ως ένα τοπικο γεγονός ενώ είναι ένα παγκόσμιο συστημικό ρίσκο, τόνισε.

BlackRock: Οι αγορές υποτιμούν τον κίνδυνο ενός Brexit

Oι αγορές ίσως να υποτιμούν τον κίνδυνο μιας πιθανής αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προειδοποίησε την Πέμπτη η BlackRock, η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων στον κόσμο.

Ο Owen Μurfin, επικεφαλής της BlackRock στο τμήμα στρατηγικών για την παγκόσμια αγορά ομολόγων, υποστήριξε πως οι αγορές φαίνεται να αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο ενός Brexit ως ένα τοπικό γεγονός παρά ως ένα παγκόσμιο συστημικό ρίσκο. 

«Ίσως να υποτιμάται λίγο περισσότερο ο κίνδυνος» δήλωσε ο κ. Murfin.«Θα έλεγα ότι πιθανότατα θα έπρεπε να δούμε το Brexit σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, ως μια πιο σοβαρή υπόθεση» σημείωσε ο ίδιος σύμφωνα με το Reuters.

«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και με τα χρηματιστήρια πολύ κοντά στα υψηλά τους, νομίζω ότι θα ήταν σώφρον να μειώσουμε κάπως τον κίνδυνο, διότι το αποτέλεσμα είναι πολύ αβέβαιο» πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v