Η Ρωσία λανσάρει το νέο επιβατικό αεροσκάφος MC-21

Το δικινητήριο αεροσκάφος θα παράγεται σε δύο μοντέλα, ένα με 211 καθίσματα και ένα με 165. Ρωσικά μέσα μετέδωσαν πως οι εταιρεία Irkut Corporation έχει λάβει ήδη παραγγελίες για 175 αεροσκάφη.

Η Ρωσία λανσάρει το νέο επιβατικό αεροσκάφος MC-21

Ενα νέο επιβατικό αεροσκάφος παρουσίασε σε εκδήλωση στο εργοστάσιο της στην Σιβηρία η ρωσική εταιρεία Irkut Corporation.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η μαζική παραγωγή του νέου αεροσκάφους MC-21 έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις αρχές του επόμενου έτους.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, δήλωσε πως το νέο αεροσκάφος θα είναι σύντομα το καμάρι του ρωσικού στόλου.

«Αυτή είναι μια τεράστια νίκη για τον αεροπορικό κλάδο και η Irkut Corporation, οι επιστήμονες μας, οι σχεδιαστές, οι μηχανικοί και οι εργαζόμενοι» δήλωσε ο κ. Μεντβέντεφ.

Η Irkut Corporation ανέφερε πως το νέο αεροσκάφος που στοίχισε 3,5 δισ. δολάρια θα είναι σε θέση να αποτελέσει το αντίπαλο δέος στα αεροσκάφη των Boeing και Airbus.

H μητρική της Irkut, η United Aircraft Corporation, ανέφερε σε ρεπόρτερ του Reuters πως το νέο αεροσκάφος θα μπορεί να εκτελεί δρομολόγια ως και 6.400 χιλιομέτρων.

Το δικινητήριο αεροσκάφος θα παράγεται σε δύο μοντέλα, ένα με 211 καθίσματα και ένα με 165. Ρωσικά μέσα μετέδωσαν πως οι εταιρεία έχει λάβει ήδη παραγγελίες για 175 αεροσκάφη. 

Η πρώτη αεροπορική που θα λάβει τα πρώτα αεροσκάφη MC-21 θα είναι η ρωσική Aeroflot στο τέλος του 2018, η οποία έχει παραγγείλει 50 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v