Η Γαλλία απέρριψε τη συμφωνία Vivendi-beIN

Οι αρχές δεν ενέκριναν μια συμφωνία που η Vivendi είχε περιγράψει ως ζωτικής σημασίας για τη στρατηγική της να σταματήσει τις ζημίες. Το συνδρομητικό της κανάλι Canal Plus θα αναζητήσει «εναλλακτικές λύσεις».

Η Γαλλία απέρριψε τη συμφωνία Vivendi-beIN

Η γαλλική αντιμονοπωλιακή αρχή απέρριψε μια συμμαχία μεταξύ του συνδρομητικού καναλιού της Vivendi, Canal Plus, και της beIN Sports που ελέγχεται από το Κατάρ.

Έπειτα από διαπραγματεύσεις μηνών, η συμφωνία στην οποία έφτασαν οι εταιρίες περιλάμβανε μια πληρωμή 1,5 δισ. ευρώ για την αποκλειστική διανομή καναλιών από την beIN Sports για πέντε χρόνια, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το MarketWatch.

Ο επικεφαλής της αρχής, Bruno Lasserre, τόνισε ότι «οι δύο παίκτες θα είχαν στην κατοχή τους το 80% των δικαιωμάτων στα αθλητικά». «Δεν μπόρεσε να βρεθεί μια συμφωνία για παραχωρήσεις που θα μπορούσαν να περιορίσουν τους κινδύνους στον ανταγωνισμό. Προτιμήσαμε να πούμε όχι», πρόσθεσε.

Η απόφαση δεν είναι καλή εξέλιξη για τη Vivendi, που είχε περιγράψει αυτή τη συμφωνία ως ζωτικής σημασίας κομμάτι της στρατηγικής της να σταματήσει τις ζημίες από τα γαλλικά κανάλια συνδρομητικής τηλεόρασης, από τα οποία χάνει χρήματα τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Σε ανακοίνωσή του, το Canal Plus ανέφερε ότι «αναγνωρίζει» την απόφαση και πως θα αναζητήσει «εναλλακτικές λύσεις».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v