Πληρώματα των SAS, EasyJet, Air France σε απεργία εν μέσω Euro 2016

Πληρώματα και άλλοι εργαζόμενοι των αερογραμμών βρίσκονται σε διαμάχη μηνών με τις εταιρίες για τους μισθούς και τα ωράρια. Εντείνουν τις απεργίες με σκοπό να επηρεάσουν τις πτήσεις εν μέσω Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στη Γαλλία.

Πληρώματα των SAS, EasyJet, Air France σε απεργία εν μέσω Euro 2016

Σουηδοί πιλότοι που εργάζονται για την SAS, ιδιοκτήτρια της Scandinavian Airlines, επεκτείνουν για τέταρτη ημέρα την απεργία λόγω διαμάχης για τους μισθούς και προστίθενται στα πληρώματα του Air France-KLM Group που στοχεύουν να πλήξουν τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια του Euro 2016. Οι πιλότοι της EasyJet επίσης σχεδιάζουν απεργία την Τρίτη για μερικές ώρες.

Η SAS ακύρωσε σήμερα 230 εγχώριες σουηδικές και ευρωπαϊκές πτήσεις, ανεβάζοντας το σύνολο των ακυρωμένων δρομολογίων σε 649 από την Παρασκευή μέχρι στιγμής καθώς 400 μέλη του σωματείου SPF συνεχίζουν τις απεργίες εν μέσω μιας διαμάχης δύο μηνών για μισθούς και ωράρια.

Όπως τόνισε η εταιρία σε ανακοίνωσή της, οι πτήσεις από Δανούς και Νορβηγούς πιλότους, αερογραμμές-εταίρους και υπηρεσίες δρομολογίων μεγάλων αποστάσεων, θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Παράλληλα, πιλότοι της EasyJet σχεδιάζουν να απεργήσουν την Τρίτη στο αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ από τις έξι το πρωί μέχρι τις δύο το μεσημέρι. Όπως ανακοίνωσε το ολλανδικό σωματείο VNV, οι διαπραγματεύσεις που αφορούσαν σε πιλότους που λειτουργούν σε αυτό το κέντρο, δεν κατάφεραν να οδηγήσουν σε συμφωνία.

Οι απεργίες των πιλότων, των εργαζομένων στην ενέργεια και των συλλεκτών σκουπιδιών, της Air France, δεν πτοήθηκαν από το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στη Γαλλία. Το ένα τέταρτο των πιλότων της εταιρίας ξεκίνησε το Σάββατο τετραήμερη απεργία, γεγονός που οδήγησε στην ακύρωση του 20% των πτήσεων κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Οι αεροπορικές εταιρίες έχουν έρθει αντιμέτωπες με μια σειρά απεργιών, καθώς προωθούν μέτρα για την περικοπή προσωπικού ώστε να μειώσουν τα κόστη και να ανταγωνιστούν αντιπάλους χαμηλού κόστους και άλλους μεταφορείς από τη Μέση Ανατολή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v