«Καμπανάκι» από ΔΝΤ για το εταιρικό χρέος στην Κίνα

Το ΔΝΤ καλεί το Πεκίνο να επιβάλει δημοσιονομικούς περιορισμούς στις κρατικές εταιρείες. Προειδοποιεί για αυξημένα ρίσκα ευρύτερης κρίσης, ο αναπληρωτής διευθυντής του Ταμείου Ντέιβιντ Λίπτον.

«Καμπανάκι» από ΔΝΤ για το εταιρικό χρέος στην Κίνα

H Kίνα πρέπει να αντιμετωπίσει τα διογκούμενα επίπεδα εταιρικού χρέους, ώστε να αποφύγει «σοβαρά προβλήματα στο βάθους του δρόμου», προειδοποιεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Σε έκθεση που δημοσίευσε την Τρίτη, το ΔΝΤ αναφέρει πως το Πεκίνο πρέπει να επιβάλει δημοσιονομικούς περιορισμούς στις κρατικές εταιρείες. Το Ταμείο καλεί επίσης την κυβέρνηση της Κίνας να σκεφτεί το ενδεχόμενο της εκκαθάρισης και της αναδιάρθρωσης για τις πιο αδύναμες κρατικές εταιρείες.

Το εταιρικό χρέος της Κίνας βρίσκεται στο 145%, ενώ το συνολικό επίπεδο του χρέους βρίσκεται στο 237% του ΑΕΠ.

Την περασμένη εβδομάδα ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, Ντέιβιντ Λίπτον, προειδοποίησε ότι η διόγκωση του χρέους αυξάνει τα ρίσκα για την πρόκληση μιας μεγαλύτερης κρίσης στην οικονομία.

Οι κινεζικές αρχές πρέπει να υιοθετήσουν μια πιο ενεργητική προσέγγιση για την αντιμετώπιση των τρωτών σημείων του χρηματοπιστωτικού τομέα, τονίζει στην έκθεσή του το ΔΝΤ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v