Νέα σύγκρουση Kerviel-SocGen για τις ζημιές 4,9 δισ. ευρώ

Η δίκη ξεκινά με πλεονέκτημα για τον πρώην trader, αφού την περασμένη εβδομάδα δικαστήριο του Παρισιού έκρινε άδικη την απόλυσή του από τη Societe Generale. Αξιωματούχος της αστυνομίας έχει ισχυριστεί ότι δέχθηκε πιέσεις για να τον ενοχοποιήσει.

Νέα σύγκρουση Kerviel-SocGen για τις ζημιές 4,9 δισ. ευρώ

Λίγες μέρες αφότου κέρδισε μια υπόθεση άδικης απόλυσης από τη Societe Generale, ο πρώην trader Jerome Kerviel βρίσκεται πίσω στις δικαστικές αίθουσες σε νέα διαμάχη με την τράπεζα σχετικά με την ευθύνη του για τις ζημιές-ρεκόρ ύψους 4,9 δισ. ευρώ πριν από οκτώ χρόνια.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος του πρώην trader, David Koubbi, σχεδιάζει να αποκαλύψει αποδείξεις που δεν μπορεί να αγνοήσει το εφετείο των Βερσαλλιών. Η ποινική δίκη, η οποία θα διαρκέσει από σήμερα μέχρι την Παρασκευή, θα καθορίσει το αν και πόσα χρωστάει ο Kerviel στην τράπεζα, αφού η Societe Generale ισχυρίζεται πως οι ενέργειές του προκάλεσαν τις απώλειες.

«Η αλήθεια είναι ότι ο Jerome Kerviel δε χρωστάει τίποτα στην Societe Generale», ανέφερε σύμφωνα με το Bloomberg ο Koubbi, απευθυνόμενος στα μέσα ενημέρωσης καθώς έμπαινε στο δικαστήριο.

Η νέα δικαστική διαμάχη ξεκινά με ένα πλεονέκτημα για τον Kerviel, λόγω της απόφασης που πήρε την περασμένη εβδομάδα δικαστήριο του Παρισιού, ότι η απόλυσή του από την τράπεζα ήταν άδικη.

Παρότι μια διαταγή που απαιτούσε από τον πρώην τραπεζίτη να πληρώσει στην τράπεζα 4,9 εκατ. ευρώ έχει ακυρωθεί, οι ισχυρισμοί του Kerviel πως δεν είναι υπαίτιος για το σκάνδαλο δεν έχουν εισακουστεί από τα γαλλικά δικαστήρια και αρκετές ετυμηγορίες τον καθιστούν αποκλειστικά ένοχο για τις ζημιές από τις συναλλαγές.

Πέραν της ποινικής δίκης στις Βερσαλλίες, ο Kerviel άσκησε έφεση στην καταδίκη του αφού η Nathalie Le Roy, η αξιωματούχος της αστυνομίας που ηγήθηκε της σχετικής έρευνας το 2008 και το 2012, υπαινίχθηκε πέρυσι ότι δέχθηκε πιέσεις ώστε να εστιάσει αποκλειστικά σε αποδείξεις που τον ενοχοποιούν.

http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1428679/oi-hreostikes-antidoto-sta-capital-controls.html

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v