Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wilbur Ross: Γιατί στηρίζω Ντόναλντ Τραμπ

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής εξηγεί τους λόγους για τους οποίους στηρίζει την υποψηφιότητα Τραμπ για την αμερικανική προεδρία. Η πολιτική ορθότητα, η μικρομεσαία τάξη και γιατί «δεν βγαίνουν τα νούμερα» στις υποσχέσεις των πολιτικών.

Wilbur Ross: Γιατί στηρίζω Ντόναλντ Τραμπ

Τους λόγους για τους οποίους στηρίζει την υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ για την προεδρία των ΗΠΑ εξήγησε στο CNBC ο Ουίλμπερ Ρος, τονίζοντας το γεγονός ότι από τις ομιλίες του απουσιάζει η «πολιτική ορθότητα» ενώ δίνει ιδιαίτερη σημασία στην αμερικανική μεσαία τάξη.

«Μέρος του λόγου για τον οποίο στηρίζω τον Τράμπ είναι ότι νομίζω πως χρειαζόμαστε μια πιο ριζοσπαστική, νέα προσέγγιση στη διακυβέρνηση -τουλάχιστον στις ΗΠΑ- σε σχέση με αυτό που είχαμε», δήλωσε.

«Νομίζω πως ο λόγος για τον οποίο το φαινόμενο Τραμπ έχει γίνει τόσο σημαντικό είναι διότι η μεσαία τάξη και η μικρομεσαία τάξη της Αμερικής δεν επωφελήθηκε από τα τελευταία 10-15 χρόνια οικονομικής δραστηριότητας και το έχει σιχαθεί αυτό και θέλει κάτι διαφορετικό».

Ο ίδιος σημείωσε πως το δημογραφικό αυτό κομμάτι έχει «σιχαθεί την πολιτική ορθότητα», κάτι για το οποίο σίγουρα κανείς δεν θα μπορούσε να κατηγορήσει τον Τραμπ. Ο Τραμπ έχει πολώσει τους Αμερικανούς ψηφοφόρους με τα διχαστικά σχόλιά του για τις γυναίκες και τις μειονότητες.

Σύμφωνα με τον Ρος, η προσέγγιση του Τραμπ για την πολιτική είναι «αναζωογονητική». «Η κατεύθυνσή του θα είναι μια κατεύθυνση λιγότερο πολιτικά ορθή», σχολίασε, συμπληρώνοντας πως «δεν υπάρχει τίποτα διαφορετικό από τις ρεπουμπλικανικές πλατφόρμες».

«Μπορείς να ψηφίσεις μόνο αυτούς που βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο και οι επιλογές σου είναι μεταξύ της Χίλαρι Κλίντον και του Ντόναλντ Τραμπ, και νομίζω πως είναι εύκολη η επιλογή», είπε.

Ο Ρος εκτίμησε πως η δέσμευση του Τραμπ να εξαλείψει μέσα σε δύο θητείες αμερικανικό χρέος ύψους 19 τρισ. δολαρίων είναι κάπως «φαντασιακή», επισημαίνοντας πως σε ό,τι αφορά στη συγκεκριμένη οικονομική φιλοδοξία, κάποια από τα νούμερα του Τραμπ «δεν βγαίνουν».

«Αν προσθέσεις όλες τις υποσχέσεις που κάνει ο οποιοσδήποτε πολιτικός, τα νούμερα δεν βγαίνουν. Τα νούμερα της Χίλαρι Κλίντον δεν βγαίνουν, τα νούμερα του Τραμπ πιθανότατα δεν βγαίνουν. Νομίζω πως πρέπει να εκλαμβάνεις αυτά που λένε στις προεκλογικές εκστρατείες τους ως περισσότερο συμβολικά, περισσότερο μεταφορικά».

Ο Ρος είχε από τον Μάρτιο δηλώσει πως θα ψηφίσει τον Ντόναλντ Τραμπ. «Πιστεύω στο δικομματικό σύστημα», είχε πει τότε στο CNBC. «Και νομίζω πως αν πιστεύεις στο δικομματικό σύστημα, θα πρέπει να ψηφίσεις για τον υποψήφιο».

«Νομίζω, επίσης, πως θα δείτε έναν διαφορετικό Ντόναλντ, αν και όταν γίνει υποψήφιος», είπε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v