Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H ιαπωνική τράπεζα MUFG δοκιμάζει δικό της ψηφιακό νόμισμα

Το νόμισμα θα βασίζεται στην τεχνολογία block chain που χρησιμοποιεί και το Bitcoin. Oι χρήστες του νομίσματος θα είναι σε θέση να αποσύρουν χρήματα από τους λογαριασμούς τους μέσω μιας εφαρμογής στα κινητά τους τηλέφωνα.

H ιαπωνική τράπεζα MUFG δοκιμάζει δικό της ψηφιακό νόμισμα

Η ιαπωνική τράπεζα Μistubishi UFG επιβεβαίωσε την Τρίτη πως διενεργεί πειράματα για ένα ψηφιακό νόμισμα, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία πίσω από το Bitcoin.

Η ανακοίνωση έγινε μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας Asahi Shimbun την περασμένη εβδομάδα, το οποίο υποστήριζε ότι η τράπεζα με έδρα το Τόκυο θα εκδώσει ψηφιακό νόμισμα που θα είναι διαθέσιμο την επόμενη χρονιά.

«Όσον αφορά τις φημολογίες στα μέσα ενημέρωσης, τα δημοσιεύματα αυτά δεν βασίζονται σε κάποια ανακοίνωση της MUFG» δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος της ιαπωνικής τράπεζας. «Ωστόσο, μπορούμε να πούμε μόνο ότι είναι αλήθεια πως η MUFG κάνει πειράματα με το “Coin” εντός της εταιρείας χρησιμοποιώντας τεχνολογία block chain».

Όπως μεταδίδει το Reuters, το δημοσίευμα της ιαπωνικής εταιρείας ανέφερε πως οι χρήστες του νομίσματος θα είναι σε θέση να αποσύρουν χρήματα από τους λογαριασμούς τους μέσω μιας εφαρμογής στα κινητά τους τηλέφωνα.

Η μετατροπή των χρημάτων θα γίνεται με βάση την ισοτιμία ενός νομίσματος MUFG για ένα γεν.

Το σύστημα της MUFG θα λειτουργεί όπως το προπληρωμένο ηλεκτρονικό χρήμα, σαν το «Suica» που χρησιμοποιείται ήδη στην Ιαπωνία. Ωστόσο, οι χρήστες θα είναι σε θέση να κάνουν πληρωμές με ψηφιακά νομίσματα MUFG μέσω του ίντερνετ με χαμηλότερο κόστος.

Η ιαπωνική τράπεζα ετοιμάζει ειδικά ATM για την άνοιξη του 2018, ενώ θα επιτρέπει στους χρήστες να μετατρέπουν τα ψηφιακά νομίσματα σε ρευστό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v