Βρετανία: Αύξηση 6% στις πωλήσεις λιανικής το Μάιο

Οι πωλήσεις αναπτύχθηκαν με το γρηγορότερο ρυθμό από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Οι όγκοι αυξήθηκαν σε όλους τους τύπους καταστημάτων, αν και ξοδεύτηκαν λιγότερα χρήματα σε ενδύματα και υποδήματα.

Βρετανία: Αύξηση 6% στις πωλήσεις λιανικής το Μάιο

Οι βρετανικές πωλήσεις λιανικής αυξήθηκαν το Μάιο με το γρηγορότερο ετήσιο ρυθμό των τελευταίων οκτώ μηνών, γεγονός που αποτελεί ένδειξη μιας ανάκτησης momentum ενόψει του δημοψηφίσματος για τη βρετανική συμμετοχή στην ΕΕ.

Οι όγκοι εμφάνισαν άνοδο 6% σε σύγκριση με το Μάιο του περασμένου έτους, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εθνική στατιστική υπηρεσία (ONS). Πρόκειται για τον πιο γρήγορο ρυθμό ανάπτυξης από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Οι Βρετανοί αύξησαν τις αγορές τους όλους τους τύπους καταστημάτων, αν και ξόδεψαν ελαφρώς λιγότερα χρήματα σε ενδύματα και υποδήματα, σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2015.

Τα στοιχεία αυτά ήρθαν μια εβδομάδα αφότου δεδομένα για την παραγωγή του Μαΐου στον τομέα μεταποίησης ξεπέρασαν τις προσδοκίες, διαλύοντας προηγούμενες ενδείξεις από έρευνες, πως η οικονομία πλήττεται ενόψει του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου, μεταδίδει το MarketWatch.

Οι πωλήσεις λιανικής αντιστοιχούν σχεδόν στο 80% της βρετανικής οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v