Διακανονισμός HSBC 1,58 δισ. για μήνυση από μετόχους

Η αγωγή κατατέθηκε πριν από 14 χρόνια και αφορά σε κατόχους μετοχών την περίοδο 2001-2002. Η τράπεζα θα πληρώσει 1,58 δισ. αφότου η συμφωνία εγκριθεί από τις αρχές.

Διακανονισμός HSBC 1,58 δισ. για μήνυση από μετόχους

Μονάδα της βρετανικής τράπεζας HSBC Holdings έφτασε σε προκαταρκτική συμφωνία για να πληρώσει 1,58 δισ. δολάρια ώστε να διευθετήσει μια ομαδική αγωγή μετόχων για απάτη χρεογράφων.

Ο προτεινόμενος διακανονισμός θα καλύψει όσους είχαν στην κατοχή τους μετοχές της Household International, οποιαδήποτε στιγμή μεταξύ 23 Μαρτίου του 2001 και 11 Οκτωβρίου του 2002, αν και θα πρέπει πρώτα να πάρει την έγκριση των αρμόδιων αρχών.

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, η HSBC εκτιμά ότι θα καταγράψει ένα κόστος προ φόρων, ύψους 585 εκατ. δολαρίων, κατά το δεύτερο τρίμηνο. Νωρίτερα, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης σε όρους περιουσιακών στοιχείων είχε υπολογίσει την έκθεση από την αγωγή περίπου στα 3,6 δισ. δολάρια.

Η προκαταρκτική συμφωνία επιτεύχθηκε στις 6 Ιουνίου, μόλις λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η επιλογή ενόρκων. «Προφανώς είμαστε ενθουσιασμένοι με το αποτέλεσμα έπειτα από 14 χρόνια», τόνισε ο Mike Dowd του δικηγορικού γραφείου Robbins Geller Rudman & Dowd. Η αγωγή κατατέθηκε τον Αύγουστο του 2002.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v