Enel: Δεν θέσαμε σε κίνδυνο τις ρωσικές κυρώσεις

Η ιταλική πολυεθνική εταιρία ενέργειας επικροτεί την προσέγγιση του Ματέο Ρέντσι να διατηρήσει μια διμερή σχέση με τη ρωσική κυβέρνηση. Οι ιταλικές εταιρίες δεν έχουν θέσει σε κίνδυνο τις διεθνείς κυρώσεις, τονίζει η Enel.

Enel: Δεν θέσαμε σε κίνδυνο τις ρωσικές κυρώσεις

Οι ιταλικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία δεν έχουν βλάψει τις διεθνείς κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη χώρα, ανέφερε σήμερα μιλώντας στο CNBC μία από τους κορυφαίους επιχειρηματικούς ηγέτες της Ιταλίας, καθώς ο πρωθυπουργός της χώρας Ματέο Ρέντσι συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στην Αγία Πετρούπολη.

«Παράγουμε και πουλάμε ενέργεια στη χώρα (...) Δεν πιστεύω ότι έχουμε θέσει σε κίνδυνο, με οποιονδήποτε τρόπο, τις κυρώσεις», τόνισε η Patrizia Grieco, πρόεδρος της Enel, της ιταλικής πολυεθνικής εταιρίας ενέργειας.

Μιλώντας στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ, το στέλεχος τόνισε ότι «βρισκόμαστε στη Ρωσία εδώ και 12 χρόνια, από το 2004, επομένως πρόκειται για μακροπρόθεσμη σχέση με την Enel στον τομέα της ενέργειας. Υποψιάζομαι ότι η προσέγγιση της ιταλικής κυβέρνησης να διατηρήσει μια διμερή σχέση με τη ρωσική κυβέρνηση ήταν, επιτρέψτε μου να πω, η σωστή», υποστήριξε η Grieco, συμπληρώνοντας ότι «έχει βοηθήσει επίσης κάποιες ιταλικές εταιρίες που συνέχισαν να δραστηριοποιούνται στη Ρωσία».

Η ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια έχει εμφανίσει ελαφριά άνοδο στη Ρωσία, παρά την ύφεση, ανέφερε η Enel σε έκθεσή της τον Μάρτιο. Η ιταλική εταιρία κατέγραψε πωλήσεις ύψους 213 εκατ. ευρώ στη χώρα το πρώτο τρίμηνο του 2016, από 274 εκατ. την ίδια περίοδο του 2015, εξαιτίας της υποτίμησης του ρουβλίου έναντι του ευρώ και μιας μείωσης στην παραγωγή ενέργειας από τοπική εργοστασιακή μονάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v