BHP: Το σιδηρομετάλλευμα θα αργήσει να ισορροπήσει

Μπορεί να χρειαστούν 10 χρόνια για να ισορροπήσει η αγορά, καθώς το σιδηρομετάλλευμα προσαρμόζεται έπειτα από μια άνθηση. Η υπερβολική προσφορά θα πάρει χρόνο για να απορροφηθεί, τονίζει ο CEO της BHP.

BHP: Το σιδηρομετάλλευμα θα αργήσει να ισορροπήσει

Η αγορά σιδηρομεταλλεύματος θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να ισορροπήσει συγκριτικά με άλλα εμπορεύματα, καθώς η υπερβολική προσφορά μπορεί να πάρει χρόνια μέχρι να απορροφηθεί έπειτα από μια άνθηση, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της BHP Billiton, Andrew Mackenzie. Ο CEO τόνισε ότι θεωρεί τα χαμηλά κόστη παραγωγής της εταιρίας του, ως θέλγητρο για επενδυτές hedge funds.

«Υπάρχουν κάποια εμπορεύματα, όπως το πετρέλαιο και ο χαλκός, στα οποία υπάρχει μια φυσική πτώση γιατί η πίεση μειώνεται», ανέφερε το στέλεχος. «Μία από τις αγορές που θα πάρει περισσότερο μέχρι να επιστρέψει σε ισορροπία είναι η αγορά σιδηρομεταλλεύματος», συμπλήρωσε.

«Η πραγματικότητα είναι ότι τώρα έχουμε ηρεμήσει σε μια τιμή που θα λέγαμε ότι είναι πιο ρεαλιστική, βάσει των θεμελιωδών προσφοράς και ζήτησης», τόνισε ο Mackenzie τη Δευτέρα. «Είχαμε μια τόσο μακροχρόνια άνθηση. Για να το περάσουμε αυτό, κατά την άποψή μου, μπορεί να χρειαστούν άλλα 10 χρόνια», πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v