Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Στο 19,2 αυξήθηκε ο δείκτης ZEW τον Ιούνιο

Οι δείκτες οικονομικού κλίματος και τρεχουσών συνθηκών ξεπέρασαν τις προσδοκίες των οικονομολόγων. Στις 19,2 μονάδες ενισχύθηκε ο πρώτος, στις 54,5 ο δεύτερος. Βελτιώνεται η εμπιστοσύνη αναλυτών και επενδυτών, αλλά υπάρχουν δυσκολίες κυρίως από το βρετανικό δημοψήφισμα.

Γερμανία: Στο 19,2 αυξήθηκε ο δείκτης ZEW τον Ιούνιο

Άνοδο εμφάνισε τον Ιούνιο το οικονομικό κλίμα στη Γερμανία, με το δείκτη του ινστιτούτου ZEW να ξεπερνά τις προσδοκίες των αναλυτών.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο δείκτης οικονομικού κλίματος ενισχύθηκε τον Ιούνιο στις 19,2 μονάδες, έναντι 6,4 τον προηγούμενο μήνα.

Η μέτρηση ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν μια πτώση στο 4,7.

Παράλληλα, ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών κατέγραψε άνοδο στις 54,5 μονάδες, από 53,1 τον Μάιο.

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για 53 μονάδες.

Το πρακτορείο τονίζει ότι η απροσδόκητη βελτίωση στο γερμανικό οικονομικό κλίμα αντανακλά μια τόνωση στην εμπιστοσύνη αναλυτών και επενδυτών στην ανθεκτικότητα της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης, παρά το αβέβαιο περιβάλλον παγκοσμίως.

«Η βελτίωση του οικονομικού κλίματος καταδεικνύει ότι οι ειδήμονες των χρηματοοικονομικών αγορών έχουν εμπιστοσύνη στην ανθεκτικότητα της γερμανικής οικονομίας», επεσήμανε ο πρόεδρος του ινστιτούτου ZEW, Achim Wambach, σε ανακοίνωσή του.

«Ωστόσο, οι γενικές οικονομικές συνθήκες παραμένουν δύσκολες», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι «πέραν της άτονης παγκόσμιας οικονομικής δυναμικής, το δημοψήφισμα της Μεγάλης Βρετανίας προκαλεί αβεβαιότητα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v