H Mitsubishi βλέπει ζημίες 1,4 δισ. από το σκάνδαλο με τους χιλιομετρητές

Η αυτοκινητοβιομηχανία θα εμφανίσει φέτος ζημία 1,4 δισ., έπειτα από πτώση 39% στα καθαρά κέρδη πέρυσι λόγω του σκανδάλου. Οι αποζημιώσεις στους ιδιοκτήτες θα φτάσουν τουλάχιστον τα 600 εκατ. δολάρια.

H Mitsubishi βλέπει ζημίες 1,4 δισ. από το σκάνδαλο με τους χιλιομετρητές

Η Mitsubishi Motors προέβλεψε μια καθαρή απώλεια ύψους 145 δισ. γεν (1,4 δισ. δολάρια) για το τρέχον οικονομικό έτος, καθώς αντιμετωπίζει κόστη αποζημιώσεων και μειούμενες πωλήσεις στον απόηχο του σκανδάλου χειραγώγησης των χιλιομετρητών.

Η εταιρία παραδέχθηκε τον Απρίλιο ότι δεν έδωσε πραγματικά στοιχεία για τέσσερα από τα μικρά της οχήματα, περιλαμβανομένων και δύο μοντέλων που παρήγαγε για τη Nissan Motor. Παράλληλα, απέδωσε τα προβλήματα αυτά στις ανταγωνιστικές πιέσεις και την ελλιπή επίβλεψη.

Η αναμενόμενη ζημία θα ακολουθήσει μια πτώση 39% -στα 72,6 δισ. γεν- στα καθαρά κέρδη του περασμένου οικονομικού έτους, όταν η Mitsubishi εμφάνισε μια ειδική ζημία ύψους 19,1 δισ. γεν εξαιτίας του σκανδάλου.

Η αυτοκινητοβιομηχανία τόνισε την περασμένη εβδομάδα ότι σχεδιάζει να δώσει στους ιδιοκτήτες των «πειραγμένων» μοντέλων περίπου 1.000 δολάρια σε αποζημίωση. Τα ποσά αυτά θα προστεθούν στις συνολικές δαπάνες για αποζημιώσεις, οι οποίες θα αγγίξουν τουλάχιστον τα 600 εκατ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v