Μήνυση πρώην στελέχους κατά της Deutsche Bank για 17 εκατ. δολάρια

Ο πρώην εργαζόμενος προσπαθεί να καθαρίσει το όνομά του και ισχυρίζεται ότι απολύθηκε άδικα. Ζητά αποζημίωση και μια δήλωση από την τράπεζα ότι «δε διέπραξε παράβαση». Η Deutsche Bank απορρίπτει τις αξιώσεις.

Μήνυση πρώην στελέχους κατά της Deutsche Bank για 17 εκατ. δολάρια

Ο Douglas Morton, πρώην συνεπικεφαλής της Deutsche Bank για την Ασία, προχωρά σε αγωγή κατά της γερμανικής τράπεζας για 17 εκατ. δολάρια, υποστηρίζοντας ότι απολύθηκε άδικα. Η μήνυση κατατέθηκε στις 22 Απριλίου στο εργατικό δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ.

Προηγούμενη αγωγή που χρονολογείται στις 25 Μαΐου, καταδεικνύει πως, πέραν της αποζημίωσης, ο πρώην εργαζόμενος της τράπεζας ζητά από την Deutsche μια δήλωση ότι «δεν διέπραξε παράβαση».

Ο Morton προσπαθεί να καθαρίσει το όνομά του αφού τέθηκε σε διαθεσιμότητα και έπειτα αποχώρησε από την Deutsche Bank πέρυσι, έπειτα από εσωτερική έρευνα για μεταφορές κεφαλαίων που έκανε στην κινεζική μονάδα χρεογράφων της εταιρίας.

Τα ευρήματα έδειξαν ότι ο Morton είχε μετατοπίσει έσοδα στην Zhong De Securities, που συνδέονταν τουλάχιστον με μία συμφωνία επάνω στην οποία η μονάδα δεν είχε εργαστεί, τόνισαν πηγές του Bloomberg τον περασμένο Ιούλιο. Η Deutsche Bank αγόρασε το 33% της Zhong De Securities, το 2008.

Το κείμενο της αγωγής δείχνει ότι η Morton ζητά μια δήλωση από την τράπεζα, ότι δεν ήταν «απερίσκεπτος ή αμελής», όταν συνέταξε την τελική λίστα των συμφωνιών για διαμοιρασμό εσόδων με την Zhong De Securities το 2012 και το 2014.

«Απορρίπτουμε απόλυτα την αξίωση και θα αμυνθούμε σθεναρά», ανέφερε η Amy Chang, εκπρόσωπος της Deutsche στο Χονγκ Κόνγκ. «Καθώς το ζήτημα είναι στα δικαστήρια, η τράπεζα δεν έχει να κάνει άλλα σχόλια», πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v