Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Statoil «κόβει» τις πληρωμές μερίσματος σε μετρητά

Η εταιρία θα πληρώσει το 43% του μερίσματος τέταρτου τριμήνου σε μετοχές. Θα εκδώσει περίπου 18 εκατ. μετοχές και θα μειώσει το μέρισμα σε μετρητά κατά 292 εκατ. δολάρια. Θέλει να ισχυροποιήσει τη χρηματοοικονομική της ικανότητα για να επενδύσει.

Η Statoil «κόβει» τις πληρωμές μερίσματος σε μετρητά

Η νορβηγική Statoil ανακοίνωσε σήμερα ότι το 43% του μερίσματος του τέταρτου τριμήνου θα πληρωθεί σε μετοχές αντί μετρητών, γεγονός που θα μειώσει το μέρισμα σε μετρητά κατά 292 εκατ. δολάρια.

Προκειμένου να απελευθερώσει μετρητά, η εταιρία προσέφερε το Φεβρουάριο στους μετόχους της την ευκαιρία να πάρουν μετοχές αντί για μετρητά, κατά το τέταρτο τρίμηνο, με μια έκπτωση της τάξης του 5%. Οι μετοχές τιμολογήθηκαν στις 130,64 νορβηγικές κορώνες (15,8 δολάρια), βάσει της μέσης τιμής διαπραγμάτευσης στις 9 και 10 Ιουνίου, περιλαμβανομένης της έκπτωσης.

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, η εταιρία τόνισε ότι σχεδόν 18,3 εκατ. νέες μετοχές θα εκδοθούν και θα παραδοθούν στους μετόχους στις 24 Ιουνίου. Η πλειοψηφία των μετόχων που εξακολουθεί να επιθυμεί το μέρισμά της σε μετρητά, επίσης θα πληρωθεί στις 24 Ιουνίου, ανακοίνωσε η Statoil.

«Αυτό είναι ένα επιπρόσθετο εργαλείο που χρησιμοποιεί ένα μεγάλο μέρος της βιομηχανίας εδώ και κάποιο καιρό και θεωρούμε φυσιολογικό να το προσθέσουμε στην εργαλειοθήκη μας για να ισχυροποιήσουμε τη χρηματοοικονομική μας ικανότητα και να χρηματοδοτήσουμε το επενδυτικό μας πρόγραμμα», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της νορβηγικής εταιρίας, Eldar Saetre.

Την περασμένη χρονιά, η Statoil εμφάνισε την πρώτη ετήσια καθαρή ζημιά της από το 2001, οπότε μπήκε στο χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v