Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mόσχα: Ο Ερντογάν ζήτησε συγγνώμη για την κατάρριψη του SU-24

Απολογητική επιστολή Ερντογάν στον Πούτιν. O Toύρκος πρωθυπουργός ζήτησε συγγνώμη για την κατάρριψη του μαχητικού SU-24 και δεσμεύτηκε να κάνει τα πάντα για την αποκατάσταση των σχέσεων των δύο χωρών, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Κρεμλίνου.

Mόσχα: Ο Ερντογάν ζήτησε συγγνώμη για την κατάρριψη του SU-24

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έλαβε απολογητική επιστολή από τον Τούρκο ομόλογο του, Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντιμίτρι Πεσκόφ.

«Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους εξέφρασε την θλίψη του και τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του πιλότου που σκοτώθηκε και ζήτησε συγγνώμη» ανέφερε ο κ. Πέσκοφ σε συνέντευξη τύπου τη Δευτέρα.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, κ. Ερντογάν διαμήνυσε σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου ότι θα κάνει τα πάντα για να αποκατασταθούν οι «παραδοσιακά φιλικοί δεσμοί» ανάμεσα στην Τουρκιά και στην Ρωσία.

Σύμφωνα με τον κ. Πέσκοφ, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ακόμα στην απολογητική επιστολή προς τον κ. Πούτιν ότι δεν είχε ποτέ την πρόθεση να καταρρίψει το SU-24.

Πηγές από το περιβάλλον της τουρκικής προεδρίας επιβεβαίωσαν στην Hurriyet την επιστολή του κ. Ερντογάν.

Στις αρχές Ιουνίου, ο κ. Ερντογάν και ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ έστειλαν συλλυπητήρια στους Ρώσους ομολόγους τους. Η Μόσχα είχε δηλώσει τότε πως η επιστολή δεν περιείχε κάτι ουσιατικό.

Στην συνέχεια, η Μόσχα κάλεσε την Τουρκία στην συνάντηση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Εύξεινου Πόντου, που έχει προγραμματιστεί για τις 1 Ιουλίου. Ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου αποδέχτηκε την πρόσκληση της Μόσχας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v