Πτώση της στερλίνας στο $1,10 βλέπουν τα hedge funds

Η στερλίνα και οι μετοχές βρετανικών εταιρειών έχουν βρεθεί στο στόχαστρο των hedge funds. Βλέπουν πτώση του βρετανικού νομίσματος στο $1,10.

Πτώση της στερλίνας στο $1,10 βλέπουν τα hedge funds

Oρισμένα από τα μεγαλύτερα hedge funds στον κόσμο κινούνται επιθετικά, στοιχηματίζοντας κατά της στερλίνας και των βρετανικών μετοχών, προβλέποντας σημαντική επιδείνωση της βρετανικής οικονομίας.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, τα hedge funds απέφυγαν να κάνουν μεγάλες τοποθετήσεις στη στερλίνα, πριν την ολοκλήρωση του δημοψηφίσματος. Ωστόσο αρκετά στελέχη τους ανέφεραν ότι τώρα έχουν βάλει στο στόχαστρο τη στερλίνα και τις μετοχές βρετανικών εταιρειών.

Τα στελέχη τόνισαν πως πουλάνε στερλίνα και μετοχές του FTSE 250, ο οποίος είναι περισσότερο συνδεδεμένος με τη βρετανική οικονομία.

«Το σορτάρισμα της στερλίνας είναι η πιο διαδεδομένη θέση αυτή τη στιγμή», ανέφερε στέλεχος σε hedge fund που διαχειρίζεται ενεργητικό δισεκατομμυρίων δολαρίων. «Η κοινότητα των hedge funds στοιχηματίζει σε αυτή τη θέση τώρα. Το ερώτημα που διχάζει είναι ποιες θα είναι οι επιπτώσεις από το Brexit σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές».

Σύμφωνα με τους F.T., ορισμένα hedge funds πιστεύουν τώρα ότι η στερλίνα μπορεί να υποχωρήσει ως και στο $1,10 έναντι του δολαρίου.

Η στερλίνα ανακάμπτει σήμερα μετά από βουτιά άνω του 10% τις τελευταίες ημέρες και η ισοτιμία με το δολάριο κινείται στο $1,32.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v