Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισπανία: Αύξηση 0,7% στο ΑΕΠ το β' τρίμηνο

Η κεντρική τράπεζα εκτίμησε ανάπτυξη 0,7% το δεύτερο τρίμηνο. Η ανάπτυξη είναι «εύρωστη», παρότι η επιχειρηματική επένδυση επιβραδύνεται. Κατά το δεύτερο εξάμηνο, η πολιτική αβεβαιότητα αναμένεται να επηρεάσει την καταναλωτική εμπιστοσύνη.

Ισπανία: Αύξηση 0,7% στο ΑΕΠ το β τρίμηνο

Η ισπανική οικονομία πιθανώς αναπτύχθηκε 0,7% κατά το δεύτερο τρίμηνο, καθώς η ενισχυμένη απασχόληση και οι ευνοϊκές χρηματοδοτικές συνθήκες υποστήριξαν την κατανάλωση, σύμφωνα με εκτίμηση της Τράπεζας της Ισπανίας.

Πρόσφατα στοιχεία εξακολουθούν να υπονοούν μια «εύρωστη ανάπτυξη», παρότι η επιχειρηματική επένδυση φαίνεται να επιβραδύνεται, τόνισε η κεντρική τράπεζα στη μηνιαία οικονομική της έκθεση που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Οι πωλήσεις λιανικής εμφάνισαν άνοδο 2,3% το Μάιο, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του περασμένου έτους, γνωστοποίησε σε ξεχωριστή ανακοίνωση η στατιστική υπηρεσία της χώρας, σύμφωνα με το Bloomberg.

«Η δημιουργία θέσεων εργασίας έχει υπάρξει σχετικά δυναμική, ευνοούμενη από την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν», τόνισε ο Geoffrey Minne, οικονομολόγος στην ING Bank στις Βρυξέλλες. «Αναμένουμε η ανάπτυξη να είναι πιο βραδεία κατά το δεύτερο μισό, καθώς η πολιτική αβεβαιότητα τελικά φαίνεται στην καταναλωτική εμπιστοσύνη», πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v