Μετακομίζει από το Λονδίνο η EBA μετά το Brexit

Στο Παρίσι ή στη Φρανκφούρτη θα μετακινηθεί η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (EBA) μετά το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος, δήλωσε στο Reuters υψηλόβαθμος Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Μετακομίζει από το Λονδίνο η EBA μετά το Brexit

H Eυρωπαϊκή Ένωση θα μετακινήσει την ρυθμιστική αρχή για τις ευρωπαϊκές τράπεζες από το Λονδίνο στο Παρίσι ή στη Φρανκφούρτη, μετά το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος, δήλωσε στο Reuters υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ε.Ε.

Ο ίδιος ανέφερε ακόμα πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα επιμείνει οι οίκοι εκκαθάρισης εκτός ευρωζώνς να μην έχουν δικαιώμα να διαπραγματεύονται το ευρώ.

«Το αφήγημα των πολλών νομισμάτων τελείωσε. Για αυτό θα δείτε την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (EBA) να πηγαίνει είτε στο Παρίσι είτε στη Φρανκφούρτη» σημείωσε ο αξιωματούχος.

«Αυτός είναι ο λόγος που μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι η ΕΚΤ θα εφαρμόσει τώρα την πολιτική της για την τοποθεσία. Όχι αύριο, όχι σε δύο εβδομάδες, αλλά σε δύο χρόνια» τόνισε, αναφερόμενος στην πρόταση της ΕΚΤ να απαγορευτεί στους οίκους εκκαθάρισης εκτός ευρωζώνης να δραστηριοποιούνται σε χρηματοοικονομικά προϊόντα που είναι αποτιμημένα σε ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v