Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

O Nτράγκι βλέπει χτύπημα 0,5% στο ΑΕΠ της ευρζώνης από το Brexit

Η ανάπτυξη της ευρωζώνης θα είναι ως και 0,5% χαμηλότερη την επόμενη τριετία λόγω του Brexit, δήλωσε κατά την διάρκεια της Συνόδου ο Μάριο Ντράγκι. Σύμφωνα με πηγή του Reuters ο επικεφαλής της ΕΚΤ τόνισε ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν οι αδυναμίες των τραπεζών.

O Nτράγκι βλέπει χτύπημα 0,5% στο ΑΕΠ της ευρζώνης από το Brexit

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ανέφερε στους Ευρωπαίους ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής ότι συμφωνεί με τις προβλέψεις οικονομολόγων που βλέπουν ότι η ανάπτυξη της ευρωζώνης θα είναι κατά 0,3 με 0,5% χαμηλότερη την επόμενη τριετία λόγω του Brexit, δήλωσε στο Reuters υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ε.Ε.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος σημείωσε ακόμα πως ο κ. Ντράγκι προειδοποίησε τους Eυρωπαίους ηγέτες πως υπάρχει κίνδυνος οι υπόλοιπες χώρες εκτός Ευρώπης να αρχίσουν να αντιμετωπίζουν την Ε.Ε. ως μια ένωση κρατών που είναι αδύνατον να κυβερνηθεί.Ο ίδιος κάλεσε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να δώσουν απάντηση σε αυτούς τους φόβους.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ο κ. Ντράγκι υπογράμμισε ακόμα πως πρέπει να αντιμετωπιστούν οι αδυναμίες του τραπεζικού τομέα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v