BMW, Intel και Mobileye συνεργάζονται στα αυτοοδηγούμενα οχήματα

Οι καταναλωτές επιλέγουν όλο και περισσότερο νέα οχήματα βάσει της τεχνολογίας και όχι της ιπποδύναμης. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες στρέφονται σε τεχνολογικές εταιρίες προκειμένου να ανταποκριθούν στις προσδοκίες και σταδιακά να αντικαταστήσουν τον οδηγό.

BMW, Intel και Mobileye συνεργάζονται στα αυτοοδηγούμενα οχήματα

Η Intel συνεργάζεται με την Mobileye προκειμένου να αναπτύξει τεχνολογία αυτοοδηγούμενων αυτοκινήτων για την BMW, τόνισαν πηγές του Bloomberg που γνωρίζουν την υπόθεση.

Ανώτατα στελέχη της κάθε εταιρίας θα συγκεντρωθούν σήμερα για να συζητήσουν την πρωτοβουλία, ανέφεραν οι πηγές.

Η Mobileye ήταν από τις πρώτες εταιρίες που προσέφεραν κάμερες, λογισμικό και άλλα εξαρτήματα που επιτρέπουν στα οχήματα να «βλέπουν» γύρω τους. Η BMW είναι εδώ και καιρό πελάτης της Mobileye, μαζί με την General Motors και την Tesla Motors. Η Intel είναι η μεγαλύτερη κατασκευάστρια τσιπ στον κόσμο.

Καθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι προμηθευτές τους ανταγωνίζονται στη δημιουργία συστημάτων που θα αντικαταστήσουν τους οδηγούς, οι περισσότερες εταιρίες ποντάρουν σε κάποια μορφή τεχνητής νοημοσύνης που απαιτεί ισχυρές επεξεργασίες.

Όπως εξηγεί το πρακτορείο, οι καταναλωτές επιλέγουν όλο και περισσότερο νέα οχήματα βάσει της τεχνολογίας και όχι της ιπποδύναμης. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες στρέφονται σε τεχνολογικές εταιρίες προκειμένου να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των αγοραστών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v