Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Πτώση 0,6% στις επιχειρηματικές επενδύσεις το α' τρίμηνο

Οι επενδύσεις υποχώρησαν κατά 0,6% σε τριμηνιαία βάση και 0,8% σε ετήσια. Η οικονομία αναπτύχθηκε 0,4% στο τρίμηνο. Οι οικονομολόγοι αναμένουν απότομη επιβράδυνση λόγω της αβεβαιότητας για τη μελλοντική σχέση Βρετανίας-Ευρώπης.

Βρετανία: Πτώση 0,6% στις επιχειρηματικές επενδύσεις το α τρίμηνο

Οι επιχειρηματικές επενδύσεις στη Βρετανία μειώθηκαν το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δόθηκαν την Πέμπτη. Η πτώση προσθέτει στις ενδείξεις ότι η οικονομία έχανε δυναμική πριν ακόμη η χώρα ψηφίσει υπέρ της εξόδου από την ΕΕ.

Η εθνική στατιστική υπηρεσία της χώρας τόνισε ότι οι επιχειρηματικές επενδύσεις ήταν κατά 0,6% χαμηλότερες σε σχέση με τους τρεις τελευταίους μήνες του 2015 και 0,8% χαμηλότερες από το πρώτο τρίμηνο πέρυσι.

Η ONS επιβεβαίωσε ότι η οικονομία αναπτύχθηκε κατά 0,4% το πρώτο τρίμηνο, και πρόσθεσε ότι σε ετήσια βάση αναπτύχθηκε κατά 1,8% έναντι εκτιμήσεων για 1,4%. Η αύξηση οδηγήθηκε κυρίως από την παραγωγή στον τομέα των υπηρεσιών, από τη δαπάνη των νοικοκυριών και το εμπόριο.

Σύμφωνα με το MarketWatch, ωστόσο, οι οικονομολόγοι αναμένουν ότι η βρετανική οικονομία θα επιβραδυνθεί απότομα τους ερχόμενους μήνες, λόγω της αβεβαιότητας για τη μελλοντική σχέση της χώρας με την ΕΕ και τις εξελίξεις στο εμπόριο και την επένδυση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v