Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπόρις Τζόνσον: Δεν θα είμαι υποψήφιος πρωθυπουργός

Αν και θεωρούνταν "φαβορί" για να αναλάβει τη θέση του Ντέιβιντ Κάμερον, ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου ανακοίνωσε πως δεν θα είναι τελικά υποψήφιος. Την υποψηφιότητά της για τη διαδοχή του Κάμερον ανακοίνωσε η Τερέζα Μέι.

Μπόρις Τζόνσον: Δεν θα είμαι υποψήφιος πρωθυπουργός

Την απόφασή του να μη θέσει υποψηφιότητα για την πρωθυπουργία της Βρετανίας γνωστοποίησε ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον. 

Όπως ανέφερε, συμβουλεύτηκε συναδέλφους του και "λόγω της κατάστασης στη βουλή" αποφάσισε ότι δεν μπορεί να είναι ο επόμενος ηγέτης των Συντηρητικών.

Νωρίτερα, η υπουργός Εσωτερικών Τερέζα Μέι ανακοίνωσε και επισήμως την υποψηφιότητά της για τη διαδοχή του Ντέιβιντ Κάμερον, με ανακοίνωση που εξέδωσε λίγες ώρες πριν λήξει η σχετική προθεσμία.

Η 59χρονη «σιδηρά κυρία» των Τόρις κατέστησε σαφή την πρόθεσή της με επιστολή της που δημοσιεύθηκε το πρωί στους Times. Μέλος της πτέρυγας των ευρωσκεπτικιστών του Συντηρητικού Κόμματος έκανε την έκπληξη όταν ανακοίνωσε ότι περνά στις τάξεις των υπέρμαχων της παραμονής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τηρώντας κυβερνητική πειθαρχία. Όμως δεν πέρασε στην πρώτη γραμμή της καμπάνιας για το Bremain, γεγονός που την καθιστά ιδανική υποψήφια της συναίνεσης σε ένα βαθιά διχασμένο κόμμα.

Ο Μπόρις Τζόνσον, ως επικεφαλής της καμπάνιας για το Brexit, εμφανιζόταν ως φυσικός υποψήφιος για την ηγεσία των Τόρις, αν και το 60% των βουλευτών είχε ταχθεί κατά της εξόδου.

Την πρόθεσή της να υποβάλει υποψηφιότητα για την ηγεσία των Τόρις ανακοίνωσε επίσης μέσω του Twitter και η Αντρέα Λίντσομ, ένα ακόμη μέλος της καμπάνιας του Brexit.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v