Fischer: Η Fed δεν εξετάζει αρνητικά επιτόκια

Δεν έχουμε σχέδια να μετακινηθούμε σε αρνητικό έδαφος και θα προσπαθήσουμε να αποφύγουμε να βρεθούμε σε αυτή τη θέση, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Fed σε συνέντευξη του στο CNBC.

Fischer: Η Fed δεν εξετάζει αρνητικά επιτόκια

Ο αντιπρόεδρος της Fed, Stanley Fischer, υποστήριξε την Παρασκευή πως είναι πολύ νωρίς για να συμπεράνει κανείς αν η απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αλλάξει τις προοπτικές της αμερικάνικης οικονομίας.

«Θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε» σημείωσε ο κ. Fischer σε συνέντευξη του στο CNBC. «Είναι ξεκάθαρα ένα τεράστιο συμβάν για το Ηνωμένο Βασίλειο και πολύ σημαντικό για την Ευρώπη» ανέφερε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η μεγαλύτερη ανησυχία αφορά τον κίνδυνο να ακολουθήσουν και άλλες χώρες το παράδειγμα του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Ο κ. Fischer επισήμανε πως τα στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ «είναι σχετικά καλά» μετά την απογοητευτική έκθεση για τις θέσεις εργασίας το Μάιο. Τα στοιχεία αυτά είναι πιο σημαντικό για τo οutlook των ΗΠΑ από το Brexit. 

Σε ερώτηση για το αν οι ΗΠΑ θα εξετάσουν μια μείωση του επιτοκίου σε αρνητικό έδαφος, ο κ. Fischer απάντησε αρνητικά.

«Ένα από τα πράγματα που μαθαίνει κανείς αν είναι κεντρικός τραπεζίτης είναι ποτέ να μην λες ποτέ, αλλά αν υπάρχει ένα πράγμα που δεν θέλουμε να κάνουμε είναι αυτό. Δεν έχουμε σχέδια να μετακινηθούμε σε αρνητικό έδαφος και θα προσπαθήσουμε να αποφύγουμε να βρεθούμε σε αυτή τη θέση» τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v