Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Weidmann: Ευκαιρία για Φρανκφούρτη το Brexit

Η απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ε.Ε. είναι μια πολιτική κρίση και δεν υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω τόνωση από την ΕΚΤ, δήλωσε ο Jens Weidmann. Χαρακτήρισε το Brexit μια ευκαιρία για τη Φρανκφούρτη να γίνει μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό κέντρο.

Weidmann: Ευκαιρία για Φρανκφούρτη το Brexit

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να προσφέρει στη Βρετανία μια γρήγορη και δίκαιη συμφωνία εξόδου για να περιορίσει το οικονομικό κόστος, δήλωσε ο επικεφαλής της Bundesabenk, Jens Weidmann.

«Καμία πλευρά δεν έχει συμφέρον στο να μπουν εμπόδια στο εμπόριο» ανέφερε σε ομιλία του ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης και μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ. «Αλλά η Ε.Ε. δεν θα έπρεπε να συμπεριφερθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο με καλύτερο τρόπο από ότι στην Ελβετία ή στην Νορβηγία» σημείωσε.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο ίδιος υποστήριξε ακόμα πως ενώ το Brexit μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη της ευρωζώνης και να επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τα τραπεζικά κέρδη, είναι μια πολιτική κρίση και δεν υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω τόνωση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ο ίδιος τόνισε πως η Βρετανία κάνει λάθος που αποχωρεί από την Ε.Ε., αλλά επισήμανε πως είναι ταυτόχρονα και μια ευκαιρία για την Φρανκφούρτη να γίνει μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό κέντρο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v