Συγχωνεύονται οι National Bank of Abu Dhabi και First Gulf Bank

Η National Bank of Abu Dhabi θα γίνει μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, όταν ολοκληρωθεί η συγχώνευση, το α' τρίμηνο του 2017.

Συγχωνεύονται οι National Bank of Abu Dhabi και First Gulf Bank

Η National Bank of Abu Dhabi και η First Gulf Bank πήραν το «πράσινο φως» για τη συγχώνευσή τους, η οποία θα δημιουργήσει έναν τραπεζικό κολοσσό με περιουσιακά στοιχεία ύψους 175 δισ. δολαρίων.

Πρόκειται για μέρος του σχεδίου του εμιράτου, προκειμένου να τονώσει την οικονομία του, η οποία έχει πληγεί από τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η National Bank of Abu Dhabi θα γίνει μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, όταν ολοκληρωθεί η συγχώνευση, το α' τρίμηνο του 2017.

«Η προτεινόμενη συγχώνευση θα δημιουργήσει μια τράπεζα με χρηματοπιστωτική ισχύ, εμπειρία και ένα παγκόσμιο δίκτυο που θα στηρίξει τις οικονομικές φιλοδοξίες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στο εσωτερικό και θα δώσει ώθηση στις αναπτυσσόμενες διεθνείς επιχειρηματικές σχέσεις της χώρας», ανέφεραν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι δύο τράπεζες.

Με τη δημιουργία ενός εθνικού τραπεζικού πρωταθλητή, το Άμπου Ντάμπι ευελπιστεί να εξυπηρετήσει καλύτερα τη μεταλλασσόμενη οικονομία του αλλά και τις οικονομίες της ευρύτερης περιοχής, καθώς και να ανταγωνιστεί παγκόσμιες τράπεζες στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v