Tesla: Αύξηση 25% στις παγκόσμιες πωλήσεις το β' τρίμηνο

Οι πωλήσεις δεν επιβεβαίωσαν τις προσδοκίες της εταιρίας, που αντιμετωπίζει προβλήματα στο να εντείνει την παραγωγή. Παράλληλα προσπαθεί να αγοράσει τη SolarCity για 2,8 δισ., αλλά μέτοχοι και αναλυτές ανησυχούν για σύγκρουση συμφερόντων.

Tesla: Αύξηση 25% στις παγκόσμιες πωλήσεις το β τρίμηνο

Η Tesla Motors ανακοίνωσε ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 25% σε 14.370 κατά το δεύτερο τρίμηνο. Το νούμερο δεν επιβεβαίωσε τις προσδοκίες της εταιρίας, η οποία ανέμενε 17.000 οχήματα.

Η Tesla τόνισε ότι παρήγαγε 18.345 οχήματα Model S και Model X στο τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου.

Πάντως, το MarketWatch επισημαίνει ότι αν και μια άνοδος 25% στις πωλήσεις φαίνεται ισχυρή, οι παραδόσεις του sedan Model S υποχώρησαν κατά 15% σε 9.745. Οι παραδόσεις του Model X ήταν 4.625. Ήδη από το περασμένο έτος, η εταιρία άρχισε να πουλά το Model X και έχει αντιμετωπίσει προβλήματα στο να εντείνει την παραγωγή.

Η Tesla υπογράμμισε στην ανακοίνωσή της ότι έχει πλέον καταφέρει να αγγίξει «φυσιολογικά» επίπεδα υψηλότερης παραγωγής και εκτιμά ότι θα παράγει 50.000 οχήματα κατά το δεύτερο μισό του 2016, παρότι τους πρώτους έξι μήνες παρέδωσε λιγότερα από 30.000.

Επιπρόσθετα, η εταιρία προσπαθεί να οριστικοποιήσει μια αγορά της SolarCity Corp, για 2,8 δισ. δολάρια. Μέτοχοι και αναλυτές έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με αυτή την προσφορά, σημειώνοντας τις πιθανές συγκρούσεις συμφερόντων μεταξύ των συμβουλίων των δύο εταιριών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v