Goldman προς asset managers: «Σφίξτε το ζωνάρι»

Οι 2.000 εργαζόμενοι στο τμήμα asset management πρέπει να ελαχιστοποιήσουν τις δαπάνες, καθώς το τμήμα πλήττεται από εκροές και κακές επιδόσεις. Επενδυτές αποσύρουν τα χρήματά τους, εν μέσω ευρύτερης πίεσης στη βιομηχανία.

Goldman προς asset managers: «Σφίξτε το ζωνάρι»

Η Goldman Sachs έδωσε οδηγίες στο προσωπικό του τμήματος διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων (GSAM) να «σφίξει το ζωνάρι», εν μέσω εκροών και κακών επιδόσεων κάποιων από τα μεγαλύτερα funds της.

Όπως μεταδίδει το CNBC, στελέχη της τράπεζας εξέδωσαν εσωτερική οδηγία σύμφωνα με την οποία οι 2.000 εργαζόμενοι στο GSAM θα πρέπει να περιορίσουν τις δαπάνες, πράγμα που περιλαμβάνει την απαγόρευση όλων των ταξιδιών που δε σχετίζονται με συναντήσεις με πελάτες ή με την εξασφάλιση νέων επιχειρήσεων.

Το εμβληματικό fund ομολόγων του GSAM έχει υποστεί τεράστιες ζημιές από κακές επιδόσεις και οι επενδυτές έχουν αποσύρει χρήματα για 15 συνεχόμενους μήνες από τα αμερικανικά mutual funds του τμήματος διαχείρισης ενεργητικού, σύμφωνα με στοιχεία της Morningstar.

Οι δυσκολίες αντανακλούν μια ευρύτερη πίεση στη βιομηχανία, όπου ενεργά funds χάνουν μερίδιο αγοράς από index trackers χαμηλού κόστους. Επιπλέον, περιπλέκει τις προσπάθειες της Goldman να οικοδομήσει μια μεγαλύτερη επιχείρηση asset management προκειμένου να εξισορροπήσει τους βραχίονες της παραδοσιακής επενδυτικής τραπεζικής και trading, όπου η κερδοφορία δέχεται πιέσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v