Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Bristol-Myers αγοράζει τη σουηδική φαρμακευτική Cormorant

Eίναι η τελευταία από μια σειρά συμφωνιών της εταιρίας, η οποία εστιάζει σε φάρμακα ανοσοθεραπείας. Πέρυσι κατέγραψε παγκόσμιες πωλήσεις 2,1 δισ. δολαρίων από τα προηγούμενα τέτοιου είδους φάρμακα που απέκτησε τα τελευταία χρόνια.

Η Bristol-Myers αγοράζει τη σουηδική φαρμακευτική Cormorant

Η Bristol-Myers ανακοίνωσε την Τρίτη ότι εξαγόρασε την φαρμακευτική εταιρία Cormorant Pharmaceuticals με έδρα στη Σουηδία, έναντι 520 εκατ. δολάρια. Πρόκειται για την πιο πρόσφατη από μια σειρά συμφωνίες της εταιρίας που περιλαμβάνουν προϊόντα που τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα προκειμένου να επιτίθεται σε καρκινικούς όγκους.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Bristol-Myers θα καταβάλει 95 εκατ. δολάρια σε προκαταβολικές και μεσοπρόθεσμες πληρωμές, ενώ θα δώσει μέχρι και 425 εκατ. δολάρια ακόμη, σε πιθανές επιπρόσθετες πληρωμές-«ορόσημα», μεταδίδει το MarketWatch.

Η Cormorant αναπτύσσει θεραπείες για τον καρκίνο και σπάνιες ασθένειες. Με την εξαγορά της, η Bristol-Myers τόνισε ότι θα εξασφαλίσει τα δικαιώματα του φαρμάκου ανοσοθεραπείας, HuMax-IL.

Τα τελευταία χρόνια η εταιρία έχει εστιάσει σε τέτοιου είδους φάρμακα και θεραπείες. Το Yervoy ήταν το πρώτο και εγκρίθηκε το 2011. Ακολούθησε το Opdivo το 2014. Πέρυσι, η Bristol εμφάνισε παγκόσμιες πωλήσεις ύψους 2,1 δισ. δολαρίων από τα δύο αυτά φάρμακα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v