H Γαλλία δελεάζει τους τραπεζίτες του Λονδίνου με φοροελαφρύνσεις

Μέτρα για την προσέλκυση ξένων εταιρειών ανακοίνωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, με το βλέμμα στις τράπεζες του Λονδίνου. Προανήγγειλε φοροελαφρύνσεις για τους ξένους που εργάζονται στη χώρα.

H Γαλλία δελεάζει τους τραπεζίτες του Λονδίνου με φοροελαφρύνσεις

H γαλλική κυβέρνηση θα κάνει πιο ευνοϊκό το φορολογικό καθεστώς για τους ξένους που εργάζονται στη χώρα, δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς την Τετάρτη, ανακοινώνοντας μέτρα για την προσέλκυση εργαζομένων από το Λονδίνο και τη μετατροπή του Παρισιού στο κορυφαίο χρηματοοικονομικό κέντρο της Ευρώπης.

Σε ομιλία που έδωσε σε εκπροσώπους της χρηματοοικονομικής βιομηχανίας της χώρας, ο κ. Βαλς ανέφερε πως το ήδη ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς για τους ξένους θα επεκταθεί για τα οκτώ πρώτα χρόνια παραμονής τους στη χώρα, από τα πέντε που είναι σήμερα.

Η κυβέρνηση θα συγκροτήσει επίσης μια ενιαία διοικητική θυρίδα για τις ξένες εταιρείες που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στη Γαλλία, σημείωσε σύμφωνα με το Reuters. Επιπλέον, ο κ. Βαλς επισήμανε πως τα σχολεία θα δημιουργήσουν τάξεις για τα παιδιά των ξένων που εργάζονται στη χώρα.

«Φέρνουμε σήμερα λύσεις στις εταιρείες που κάνουν ερωτήσεις και αναμένουν απαντήσεις για το μέλλον», υπογράμμισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v