Η Tata σταματά την πώληση βρετανικών περιουσιακών στοιχείων

Η εταιρία επιθυμεί να πουλήσει τις δραστηριότητές της στη χώρα και ενδέχεται να επανεκκινήσει τη διαδικασία όταν καταστούν πιο σαφείς οι επιπτώσεις του Brexit. Τουλάχιστον τέσσερις από τους επτά τελικούς υποψήφιους αγοραστές έκαναν πίσω μετά το δημοψήφισμα.

Η Tata σταματά την πώληση βρετανικών περιουσιακών στοιχείων

Η Tata Steel έβαλε φρένο στην πώληση των βρετανικών περιουσιακών στοιχείων της, καθώς πολλοί από τους πλειοδότες έκαναν πίσω εξαιτίας της ανησυχίας που έχει επιφέρει η απόφαση για Brexit, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση και τις οποίες επικαλείται το Bloomberg.

Οι πιθανοί αγοραστές τόνισαν στην Tata ότι η απροσδόκητη απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου τον περασμένο μήνα να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει εντείνει την αβεβαιότητα σχετικά με την βιωσιμότητα των δραστηριοτήτων στη χώρα, εξήγησαν οι πηγές. Τουλάχιστον τέσσερις από τους τελικούς υποψήφιους αποσύρθηκαν από τη διαδικασία.

Η εταιρία εξακολουθεί να επιθυμεί να πουλήσει τις βρετανικές δραστηριότητες και ενδέχεται να εκκινήσει και πάλι τη διαδικασία, αφότου καταστούν πιο σαφείς οι επιπτώσεις του Brexit, αναφέρουν οι πηγές. Τα περιουσιακά στοιχεία έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον τουλάχιστον επτά πιθανών αγοραστών, περιλαμβανομένης της ινδικής JSW Steel και του Hebei Iron & Steel Group.

Η βρετανική βιομηχανία χάλυβα έχει πληγεί ιδιαίτερα από τα υψηλά κόστη στην ενέργεια, την μη αποδοτική παραγωγή και έναν κατακλυσμό φθηνών κινεζικών εξαγωγών. Αυτό ώθησε την Tata να ανακοινώσει το Μάρτιο ότι σχεδιάζει να πουλήσει τις δραστηριότητές της στη χώρα έπειτα από ζημιές ετών, θέτοντας σε κίνδυνο 15.000 θέσεις εργασίας και εγείροντας την ανησυχία των Βρετανών πολιτικών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v