Η Voklswagen κατηγορείται για απάτη και στην Ισπανία

Η Volkswagen είναι ύποπτη για την διάπραξη τριών αδικημάτων σχετικά με το dieselgate, έκρινε το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας. Η υπόθεση στην Ισπανία άνοιξε τον Οκτώβριο, όπου εκτιμάται ότι περίπου 700.000 οχήματα έχουν επηρεαστεί από το σκάνδαλο.

Η Voklswagen κατηγορείται για απάτη και στην Ισπανία

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας ενέκρινε την Παρασκευή υπόθεση κατά της Volkswagen, σε μια ακόμα νομική πρόκληση για την γερμανική εταιρεία μετά το «dieselgate».

Σε μια τετρασέλιδη προκαταρκτική απόφαση ο Ισπανός δικαστής Ισμαήλ Μορένο ανέφερε πως η Volkswagen είναι ύποπτη για την διάπραξη τριών αδικημάτων. Συγκεκριμένα τα αδικήματα είναι η απάτη κατά αγνώστου αριθμού προσώπων, απάτη που αφορά τις επιδοτήσεις και έγκλημα κατά του περιβάλλοντος.

Το Σεπτέμβριο η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αποδέχτηκε ότι χειραγώγησε τους ελέγχους εκπομπών ρύπων στις ΗΠΑ.

Η υπόθεση κατά της Volkswagen στην Ισπανία άνοιξε τον Οκτώβριο, όπου εκτιμάται ότι περίπου 700.000 οχήματα με κινητήρα ντίζελ έχουν επηρεαστεί από το σκάνδαλο.

Η εταιρεία είχε υποστηρίξει πως η υπόθεση στην Ισπανία πρέπει να στραφεί στις θυγατρικές της στη χώρα της Ιβηρικής, τις Volkswagen-Audi España και Volkswagen Navarra.

Τα προκαταρκτικά ευρήματα θα εξεταστούν σε μεγαλύτερο βάθος από τον εισαγγελέα, προτού ληφθεί απόφαση για το αν θα απαγγελθούν και επίσημα κατηγορίες και διεξαχθεί δίκη. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v