Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Πράσινο φως» από Ecofin για κυρώσεις κατά Ισπανίας-Πορτογαλίας

"Ναι" στην επιβολή κυρώσεων σε Μαδρίτη και Λισαβόνα για τα υπερβολικά τους ελλείμματα, είπαν οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ. Εντός 20 ημερών οι προτάσεις της Κομισιόν. Επιτάχυνση των διαδικασιών για Brexit ζήτησαν Μοσκοβισί και Ντάισελμπλουμ.

«Πράσινο φως» από Ecofin για κυρώσεις κατά Ισπανίας-Πορτογαλίας

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης επικύρωσαν τη διαδικασία κυρώσεων κατά της Ισπανίας και της Πορτογαλίας για τα ελλείμματά τους, ανοίγοντας τον δρόμο στην Κομισιόν να προτείνει πιθανά πρόστιμα εντός των επόμενων 20 ημερών, μεταδίδει το Reuters.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα πως Μαδρίτη και Λισαβόνα δεν έκαναν αρκετά για να διορθώσουν τα υπερβολικά ελλείμματα των προϋπολογισμών τους πέρυσι και το 2014, ξεκινώντας μια επίσημη διαδικασία που μπορεί να οδηγήσει σε κυρώσεις, η οποία μέχρι σήμερα ουδέποτε έχει εφαρμοστεί.

Στην τακτική συνεδρίασή τους στις Βρυξέλλες, οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ στήριξαν την εκτίμηση της Κομισιόν.

Επιτάχυνση του Brexit ζήτησαν Μοσκοβισί-Ντάισελμπλουμ

Την επιτάχυνση της διαδικασίας του Brexit ζήτησαν προσερχόμενοι στο σημερινό συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ, ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί και ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Δεν πρέπει να χάνουμε χρόνο. Το κόμμα των Συντηρητικών προχώρησε γρήγορα τη διαδικασία για την τοποθέτηση της Τερέζα Μέι στη θέση της», δήλωσε σήμερα το πρωί ο Π. Μοσκοβισί, επισημαίνοντας ότι η επιτάχυνση στην ανάληψη των καθηκόντων της Μέι θα πρέπει να επιταχύνει και τη διαδικασία του Brexit.

«Οι διαπραγματεύσεις μπορούν να ξεκινήσουν μόνο αν ξεκινήσει και η διαδικασία για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ», δήλωσε από την πλευρά του ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσθέτοντας ότι είναι προς το συμφέρον της Βρετανίας να βάλει τέλος στην αβεβαιότητα το συντομότερο και να μην αναβάλει τις διαπραγματεύσεις «αενάως».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v