Bullard (Fed): Eπιμένει σε μια αύξηση επιτοκίου

Το επιτόκιο πιθανότατα θα παραμείνει στάσιμο στον ορατό μέλλον, σε αντιστοιχία με την υφιστάμενη κατάσταση της αμερικάνικης οικονομίας, δήλωσε ο James Bullard.

Bullard (Fed): Eπιμένει σε μια αύξηση επιτοκίου

Ο αξιωματούχος της Fed, James Bullard, επέμεινε την Τρίτη στη θέση του ότι θα χρειαστεί μόλις μια αύξηση επιτοκίου στο ορατό μέλλον, παρά την ισχυρή ανάκαμψη της απασχόλησης τον Ιούνιο.

Το στέλεχος της κεντρικής τράπεζα των ΗΠΑ αναθεώρησε πρόσφατα την εκτίμηση του για τις προοπτικές της αμερικάνικης οικονομίας, υποστηρίζοντας πως έχει εισέλθει σε μια περίοδο χαμηλής ανάπτυξης, πληθωρισμού και ανεργίας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, σε ομιλία που έδωσε στο Σαιντ Λούις, ο κ. Bullard δεν έκανε καμία αναφορά στα στοιχεία που έδειξαν ότι η αμερικάνικη οικονομία δημιούργησε 287.000 θέσεις εργασίας τον Ιούνιο.

Τόνισε ωστόσο, πως η Fed δεν χρειάζεται να αλλάξει το outlook για την αμερικάνικη οικονομία, μέχρι να είναι βέβαιο ότι το καθεστώς θα αλλάξει από ένα σημαντικό συμβάν όπως μια ύφεση ή ένα άλμα στην παραγωγικότητα.

«Το επιτόκιο πιθανότατα θα παραμείνει στάσιμο στον ορατό μέλλον, σε αντιστοιχία με το υφιστάμενο καθεστώς» σημείωσε ο ίδιος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v