ΔΝΤ: «Αμελητέος» o αντίκτυπος του Brexit στο ΑΕΠ των ΗΠΑ

Η άνοδος του δολαρίου που προκλήθηκε από το Brexit ήταν μικρότερη από την αναμενομένη, ενώ οι αποδόσεις των ομολόγων έχουν κινηθεί χαμηλότερα, επισημαίνει το ΔΝΤ σε έκθεση του για την αμερικάνικη οικονομία.

ΔΝΤ: «Αμελητέος» o αντίκτυπος του Brexit στο ΑΕΠ των ΗΠΑ

Το δημοψήφισμα της Βρετανίας για αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει προκαλέσει αβεβαιότητα και αυξημένα ρίσκα για την αμερικάνικη οικονομία, αλλά μέχρι στιγμής φαίνεται πως θα έχει «αμελητέο» αντίκτυπο στην αμερικάνικη ανάπτυξη, σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, στην ετήσια έκθεση του για την αμερικάνικη οικονομία το Ταμείο υποστηρίζει πως το Brexit έχει προκαλέσει μια άνοδο του δολαρίου η οποία ήταν μικρότερη από την αναμενόμενη. 

Την ίδια στιγμή, επισημαίνει πως οι χρηματιστηριακές αγορές έχουν διαγράψει τις απώλειες που υπέστησαν μετά τον άμεσο αντίκτυπο της ψήφου. 

Εν τω μεταξύ, η στροφή των επενδυτών στα ασφαλή καταφύγια έχει μειώσει σημαντικά τις αποδόσεις των αμερικάνικων ομολόγων, καθώς και το κόστος χρηματοδότησης νοικοκυριών και επιχειρήσεων. 

«Ο καθαρός αντίκτυπος στην ανάπτυξη είναι σχεδόν αμελητέος» δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στις ΗΠΑ, Nigel Chalk. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v