Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nokia και Samsung επεκτείνουν συμφωνία για πατέντες

Πριν από έξι μήνες οι δύο εταιρίες διευθέτησαν μια διαμάχη για πατέντες στο δικαστήριο, με την Samsung να συμφωνεί σε πληρωμή ύψους 1,3 δισ. ευρώ στην Nokia. Τώρα επεκτείνουν τη συμφωνία τους για να τονώσουν τις πωλήσεις τους.

Nokia και Samsung επεκτείνουν συμφωνία για πατέντες

Η Nokia Corp και η Samsung Electronics συμφώνησαν την Τετάρτη να επεκτείνουν μια αδειοδοτική συμφωνία που προσφέρει στις δύο εταιρίες περισσότερη πρόσβαση στις πατενταρισμένες τεχνολογίες που κατέχουν.

Η Nokia επεσήμανε ότι η συμφωνία θα τη βοηθήσει να τονώσει τις ετήσιες πωλήσεις της από τις άδειες πατεντών και μαρκών στην μονάδα Technologies, σε περίπου 950 εκατ. ευρώ μέχρι τα τέλη του 2016. Η εν λόγω μονάδα εμφάνισε πωλήσεις ύψους 403 εκατ. ευρώ το 2015, θυμίζει το MarketWatch.

Η τωρινή συμφωνία είναι πιθανό να ωφελήσει τις πωλήσεις ήδη από το τρίτο τρίμηνο και μετά, ενώ έρχεται λιγότερο από έξι μήνες αφότου οι εταιρίες διευθέτησαν μια διαμάχη σχετική με πατέντες, στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο.

Στο πλαίσιο της διευθέτησης αυτής, η Samsung συμφώνησε να πληρώσει στην Nokia τουλάχιστον 1,3 δισ. ευρώ σε μετρητά κατά την περίοδο 2016-2018, για πατέντες της Nokia Technologies.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v