Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τουσκ: Δεν πρέπει να αφήσουμε τη Βρετανία να ωφεληθεί από το Brexit

Αν η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ μετατραπεί σε ελκυστικό μοντέλο για τη βελτίωση της θέσης μιας χώρας, τότε ίσως και άλλες χώρες θελήσουν να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο, και αυτό θα ήταν "θανατηφόρο" για την ΕΕ, τονίζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Τουσκ: Δεν πρέπει να αφήσουμε τη Βρετανία να ωφεληθεί από το Brexit

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να αφήσει τη Βρετανία να ωφεληθεί από την αποχώρησή της από την ΕΕ, καθώς αυτό θα ενέπνεε και άλλα κράτη να ακολουθήσουν το παράδειγμά της, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος κατέδειξε έτσι ότι οι διαπραγματεύσεις για το Brexit θα είναι σκληρές.

«Κανένας δεν θα πρέπει να επιθυμεί να τιμωρήσει, να εξευτελίσει (τους Βρετανούς) για αυτό που μας έκαναν», δήλωσε σε συνέντευξή του στο πολωνικό περιοδικό Polityka. Όμως, αν η αποχώρηση από την ΕΕ μετατραπεί σε ένα ελκυστικό μοντέλο για τη βελτίωση της θέσης μιας χώρας, τότε μπορεί να εξετάσουν και άλλες χώρες να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο.

«Δεν μπορούμε να τους διώξουμε μακριά μας, όμως δεν μπορούμε να τους αφήσουμε να ωφεληθούν από το Brexit, καθώς αυτό θα ήταν θανάσιμο για την ΕΕ», τόνισε ο κ. Τουσκ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v