Monte Paschi: Πυρετός συζητήσεων για πώληση δανείων

H ιταλική τράπεζα βρίσκεται σε συζητήσεις με το ιταλικό ταμείο στήριξης τραπεζών Atlante για μια συμφωνία που θα βοηθήσει την μείωση των «κόκκινων» δανείων. Εξετάζει την πρόσληψη της JP Morgan ως συμβούλου. Άλμα 15% για τη μετοχή.

Monte Paschi: Πυρετός συζητήσεων για πώληση δανείων

Το ιταλικό ταμείο στήριξης τραπεζών Atlante βρίσκεται σε συζητήσεις με την Monte dei Paschi di Siena για μια συμφωνία που θα βοηθήσει την τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας να μειώσει τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια της, ανέφεραν δύο καλά πληροφορημένες πηγές στο Reuters.

O εποπτικός βραχίονας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έχει ζητήσει από την γηραιότερη τράπεζα στον κόσμο να μειώσει τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια κατά 40% σε διόμισι χρόνια. Η απαίτηση αυτή σημαίνει πως η Monte dei Paschi πρέπει να ξεφορτωθεί προβληματικά δάνεια αξίας 14 δισ. ευρώ, έναντι στόχου 5,5 δισ. ευρώ με βάση το υφιστάμενο στρατηγικό σχέδιο.

Η ιταλική τράπεζα, η μετοχή της οποίας έχει διολισθήσει 70% φέτος, έχει ανακοινώσει ότι εργάζεται με τις αρχές για να βρει μια λύση στο πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Στόχος είναι να βρεθεί μια λύση πριν από το τέλος Ιουλίου, όταν θα δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα των stress tests.

Την Τετάρτη η μετοχή κατέγραψε άλμα ως και 15%, μετά από δημοσιεύματα ότι η τράπεζα είναι κοντά στην πρόσληψη της JP Morgan ως συμβούλου για μια μεγάλη πώληση κόκκινων δανείων.

Οι δύο πηγές του Reuters επιβεβαίωσαν ότι οι συζητήσεις ανάμεσα στην τράπεζα και το Atlante είναι συνεχείς. «Είναι σε διαρκή επαφή προσπαθώντας να κλείσουν μια συμφωνία» είπε η μια πηγή.

H Monte dei Paschi, η Atlante και η JP Morgan αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v