Βρετανία: H Tερέζα Μέι διορίστηκε πρωθυπουργός

Η βασίλισσα Ελισάβετ διόρισε την Τερέζα Μέι πρωθυπουργό της Βρετανίας λίγο μετά την αποδοχή της παραίτησης του Ντέιβιντ Κάμερον. Ο Φίλιπ Χάμοντ αντικαθιστά τον Όσμπορν στο υπουργείο Οικονομικών. Υπουργός Εξωτερικών ο Μπόρις Τζόνσον. Nέο ειδικό υπουργείο για το «Brexit»

Βρετανία: H Tερέζα Μέι διορίστηκε πρωθυπουργός

Η Τερέζα Μέι ανέλαβε την Τετάρτη την πρωθυπουργία της Βρετανίας μετά το διορισμό της από την βασίλισσα Ελισάβετ.

Νωρίτερα, ο Ντέιβιντ Κάμερον, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και τα τρία τους παιδιά, είχε υποβάλλει την παραίτησή του στη βασίλισσα.

Στις πρώτες της δηλώσεις ως πρωθυπουργός η κα. Μέι υποσχέθηκε να χαράξει έναν νέο δρόμο για την χώρα μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

«Μετά το δημοψήφισμα είμαστε αντιμέτωποι με μια περίοδο μεγάλων εθνικών αλλαγών» δήλωσε πριν μπει στην πρωθυπουργική κατοικία στο νούμερα 10 της Downing Street.

«Γνωρίζω πως επειδή είμαστε η Μεγάλη Βρετανία θα ανταπεξέλθουμε στην πρόκληση. Αποχωρώντας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα κατακτήσουμε έναν νέο θετικό ρόλο στον κόσμο και θα κάνουμε την Βρετανία μια χώρα που δεν λειτουργεί για τους λίγους ευνοημένους, αλλά για όλους» πρόσθεσε.

Η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της έναντι της ΕΕ, δηλώνοντας ήδη ότι "η ψήφος για την αποχώρηση από την ΕΕ σημαίνει αποχώρηση από την ΕΕ".

Μετά την ανάληψη των πρωθυπουργικών καθηκόντων της η κα. Μέι τοποθέτησε στο υπουργείο Οικονομικών των Φίλιπ Χάμοντ, πρώην υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης Κάμερον.

Την θέση του υπουργού Εξωτερικών ανέλαβε ο Μπόρις Τζάνσον, ηγετικό στέλεχος της καμπάνιας υπέρ της αποχώρησης της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και πρώην δήμαρχος του Λονδίνου.

Εν τω μεταξύ, ο Ντέιβιντ Ντέιβις θα ηγηθεί των διαπραγματεύσεων για τo Βrexit, καθώς θα αναλάβει το νεοσυσταθέν υπουργείο Εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v