Σόιμπλε: «Εύλογη» η άποψη Χάμοντ για διατήρηση της πρόσβασης στην ενιαία αγορά

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι πράγματι οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες του Σίτι χρειάζονται πρόσβαση στην κοινή αγορά. Πρόσθεσε πως γίνεται ό,τι είναι δυνατό για να περιοριστούν στο ελάχιστο οι αρνητικές συνέπειες του Brexit.

Σόιμπλε: «Εύλογη» η άποψη Χάμοντ για διατήρηση της πρόσβασης στην ενιαία αγορά

«Εύλογη» χαρακτήρισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τη θέση του νέου Βρετανού ομολόγου του, Φίλιπ Χάμοντ, πως χρειάζεται τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του Σίτι να διατηρήσουν την πρόσβαση στην ευρωπαϊκή αγορά.

Ο Γερμανός πολιτικός τόνισε ότι «κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι το δημοψήφισμα υπέρ του Brexit θα έχει τις μικρότερες δυνατές αρνητικές συνέπειες», προσθέτοντας ότι «η ανεργία, οι πολιτικοί κίνδυνοι και τα κοινωνικά προβλήματα αποτελούν απειλές για την παγκόσμια ανάπτυξη».

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ανέφερε ότι θα προχωρήσει σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Βρετανό υπουργό.

Νωρίτερα σήμερα, ο Φίλιπ Χάμοντ τόνισε ότι η Βρετανία δεν έχει αποφασίσει ακόμη πότε θα ενεργοποιήσει το Άρθρο 50 προκειμένου να ξεκινήσουν οι επίσημες διαδικασίες για την έξοδό της από την ΕΕ. Ανέφερε ότι μετά την ολοκλήρωση της διαμόρφωσης του νέου υπουργικού συμβουλίου, «θα αρχίσουμε να συζητούμε για την διαπραγματευτική στρατηγική της Βρετανίας και πώς θα την προχωρήσουμε».

Ο υπουργός επεσήμανε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα διαπραγματευτεί πλέον, όχι ως μέλος της ΕΕ, «αλλά ως στενός γείτονας και εμπορικός εταίρος». Ωστόσο σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες «θα έχουν πρόσβαση στην ενιαία αγορά».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v