Σόιμπλε: Αν προκύψει θέμα για ιταλικές τράπεζες, θα λυθεί εντός των κανόνων ΕΕ

Οι διαπραγματεύσεις για τις ιταλικές τράπεζες πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες της ΕΕ, τόνισε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ. Πρώτα τα stress tests της ΕΚΤ και μετά η όποια περαιτέρω συζήτηση για την κατάσταση των ιταλικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Σόιμπλε: Αν προκύψει θέμα για ιταλικές τράπεζες, θα λυθεί εντός των κανόνων ΕΕ

Δεν υπάρχει λόγος για εικασίες αναφορικά με τη σταθερότητα των ιταλικών τραπεζών, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσθέτοντας πως αν χρειαστεί λύση για τα προβλήματα ρευστότητάς τους, αυτή μπορεί να βρεθεί στο πλαίσιο των κανόνων της ΕΕ.

Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζακ Λιου, ο κ. Σόιμπλε είπε πως τα αποτελέσματα των stress tests που διενήργησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να δημοσιοποιηθούν προτού γίνουν οποιεσδήποτε περαιτέρω συζητήσεις για την κατάσταση των ιταλικών τραπεζών.

«Αν προκύψει ανάγκη για δράση σε σχέση με τις ιταλικές τράπεζες, θα επιλυθεί εντός των κανόνων της ΕΕ», είπε.

Η Ιταλία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να της δοθεί το «πράσινο φως» ώστε να παράσχει κρατική βοήθεια στις προβληματικές της τράπεζες -οι οποίες επιβαρύνονται με «κόκκινα δάνεια» ύψους 360 δισ. ευρώ- και να προστατεύσει έτσι τους καταθέτες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v