JP Morgan: Στα $6,2 δισ. τα κέρδη β' τριμήνου

Τα χαμηλά επιτόκια εξακολουθούν να πιέζουν περιθώρια και καθαρά κέρδη. Στα 6,2 δισ. τα κέρδη, στα 25,2 δισ. τα έσοδα. «Καλές οι επιδόσεις» στις βασικές επιχειρήσεις, σημειώνει ο CEO, James Dimon.

JP Morgan: Στα $6,2 δισ. τα κέρδη β τριμήνου

Η JP Morgan ανακοίνωσε σήμερα ότι τα καθαρά της κέρδη μειώθηκαν κατά 1,4% το δεύτερο τρίμηνο, καθώς οι δραστηριότητές της συνέχισαν να πλήττονται από τα εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια.

Η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα σε όρους περιουσιακών στοιχείων τόνισε ότι τα καθαρά της κέρδη διαμορφώθηκαν στα 6,2 δισ. δολάρια ή 1,55 δολάριο ανά μετοχή, από 6,29 δισ. ή 1,54 δολάριο το ίδιο διάστημα του περασμένου έτους.

Σύμφωνα με το Reuters, οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη ύψους 1,43 δολαρίου ανά μετοχή κατά μέσο όρο.

Τα καθαρά έσοδα της τράπεζας ήταν στο τρίμηνο 25,2 δισ. δολάρια.

Επιπλέον, η JP Morgan ανακοίνωσε πως στο τρίμηνο εμφάνισε μια απόδοση κοινών μετοχών 13%, έναντι 12% τους προηγούμενους τρεις μήνες.

«Η JP Morgan Chase συνέχισε να έχει καλές επιδόσεις σε όλα τα κομμάτια του ομίλου», δήλωσε σύμφωνα με το πρακτορείο ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, James Dimon.

Η JP Morgan είναι η πρώτη αμερικανική τράπεζα που ανακοίνωσε αποτελέσματα τριμήνου, καθώς και η πρώτη που ανακοίνωσε αποτελέσματα μετά το βρετανικό δημοψήφισμα για τη συμμετοχή στην ΕΕ. Το πιθανό Brexit σημαίνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες μάλλον δεn θα αυξήσουν τα επιτόκια σύντομα, με αποτέλεσμα να συνεχίσουν να πιέζονται τα περιθώρια των τραπεζών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v