Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Angeloni (ΕΚΤ): «Διαχειρίσιμα» τα κόκκινα δάνεια της Ιταλίας

Ο Ignazio Angeloni τόνισε ότι δε βλέπει πρόβλημα σε όλο το τραπεζικό σύστημα, αλλά σε «μερικές τράπεζες». «Διαχειρίσιμα» τα επίπεδα των κακών δανείων, ωστόσο το μέγεθος του Atlante είναι «ανεπαρκές». Χρειάζεται περισσότερους πόρους και ξένους επενδυτές.

Angeloni (ΕΚΤ): «Διαχειρίσιμα» τα κόκκινα δάνεια της Ιταλίας

Τα υψηλά επίπεδα κόκκινων δανείων της Ιταλίας είναι διαχειρίσιμα, τόνισε ο Ignazio Angeloni της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα Il Sole 24 Ore και η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα.

«Μερικές τράπεζες είναι επιβαρυμένες με ένα υψηλό επίπεδο μη εξυπηρετούμενων δανείων. Το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων είναι διαχειρίσιμο, αλλά δεν θα πρέπει να υποτιμηθεί», υποστήριξε ο τραπεζίτης.

Όπως πρόσθεσε, το ταμείο στήριξης τραπεζών Atlante, το οποίο δημιουργήθηκε προκειμένου να συνδράμει τη σταθεροποίηση του ιταλικού τραπεζικού συστήματος, δεν είναι επαρκές ώστε να επιλύσει όλες τις περιπτώσεις όπου θα απαιτηθούν κεφάλαια για την αγορά του συνόλου των κόκκινων δανείων ή για την ισχυροποίηση του κεφαλαίου των τραπεζών.

Ο Angeloni ανέφερε πως το ιταλικό ταμείο στήριξης χρειάζεται να ενισχύσει τους πόρους του, ιδιαίτερα από ιδιώτες επενδυτές εκτός της Ιταλίας. «Πιστεύω επίσης ότι η παρουσία διεθνών επενδυτών θα ήταν ένα καλό σημάδι», συμπλήρωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v