Γιλντιρίμ: Γιορτή της Δημοκρατίας η 15η Ιουλίου

Ο τουρκος πρωθυπουργός σημείωσε ότι υπήρξε μια «τρομοκρατική εξέγερση» σε Κωνσταντινούπολη και Αγκυρα η οποία όμως δεν απηχούσε τη βούληση του λαού. Ηρωες οι πολίτες και οι βουλευτές που όρθωσαν ανάστημα. Συνεδριάζει η Εθνοσυνέλευση για να λάβει μέτρα.

Γιλντιρίμ: Γιορτή της Δημοκρατίας η 15η Ιουλίου

Τη 15η Ιουλίου η τουρκική δημοκρατία κηλιδώθηκε. Υπήρξε πραξικόπημα και καλά οργανωμένο κύκλωμα που έδειχνε τα δόντια του, υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Οπως ανέφερε ο τούρκος πρωθυπουργός, η 15η Ιουλίου είναι εφεξής μια γιορτή. «Πολλοί έδωσαν τις ζωές τους, οι σκέψεις μας είναι στις οικογένειες των θυμάτων», υπογράμμισε.

Ο κ. Γιλντιρίμ σημείωσε ότι υπήρξε μια εξέγερση σε Κωνσταντινούπολη και Αγκυρα η οποία όμως δεν απηχούσε τη βούληση του λαού. Επρόκειτο στην πραγματικότητα για τρομοκρατική εξέγερση.

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τους στρατηγούς που όρθωσαν το ανάστημά τους, τους τούρκους πολίτες που ξεσηκώθηκαν, τα μέλη του κοινοβουλίου αλλά και τις «αδελφές χώρες» που στήριξαν την κυβέρνηση. Ηταν όλοι ήρωες, βοήθησαν τις δυνάμεις ασφαλείας, σημείωσε.

Μέλημά μας είναι η σταθερότητα, δεν θα ξεχάσουμε εκείνους που διέπραξαν προδοσία και πυροβόλησαν εναντίον αθώων πολιτών. Εκείνοι που αντιστάθηκαν στα τανκς είναι άξιοι συγχαρητηρίων, τόνισε, προσθέτοντας ότι οι επικεφαλής του πραξικοπήματος θα κριθούν από τη δικαιοσύνη και ότι η τιμωρία θα είναι αμείλικτη. 

Ερωτηθείς αν θα επανέλθει η θανατική ποινή που έχει καταργηθεί, υπογράμμισε ότι θα συνέλθει σήμερα η τουρκική Εθνοσυνέλευση και θα αποφασίσει τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v