Η Σιγκαπούρη ερευνά συναλλαγές των UBS, DBS και Falcon με το 1MDB

Η αρμόδια αρχή ερευνά συναλλαγές των τραπεζών με το μαλαισιανό επενδυτικό ταμείο 1MDB. Προσπαθεί να διαπιστώσει αν έχουν παραβιαστεί νόμοι αφορούν στο ξέπλυμα χρήματος. Πιθανώς θα επιβληθούν πρόστιμα ή άλλες ποινές.

Η Σιγκαπούρη ερευνά συναλλαγές των UBS, DBS και Falcon με το 1MDB

Η κεντρική τράπεζα της Σιγκαπούρης ερευνά αρκετές τράπεζες, περιλαμβανομένων των UBS και DBS Group Holdings, ώστε να εξακριβώσει το αν παραβίασαν νόμους που έχουν να κάνουν με το ξέπλυμα χρήματος, στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκαν συμφωνίες που συνδέονται με το μαλαισιανό κρατικό επενδυτικό ταμείο 1MDB, ανέφεραν πηγές που επικαλείται το Reuters.

Η Νομισματική Αρχή της Σιγκαπούρης (MAS) εξετάζει αρκετές πλευρές των δραστηριοτήτων των τραπεζών, ενώ η έρευνα θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόστιμα και άλλου είδους ποινές σε περίπτωση που βρεθούν «κενά», τόνισαν οι πηγές.

Δεν είναι ξεκάθαρο το ποιες ακριβώς συναλλαγές εξετάζονται από τις αρχές. Μεταξύ των τραπεζών που ερευνώνται είναι και οι ελβετικές Falcon Private Bank και Coutts International, οι οποίες βρίσκονται στην κατοχή του Union Bancaire Privee με έδρα τη Γενεύη.

Οι UBS, Coutts και DBS αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες, τονίζει το πρακτορείο.

Όπως πρόσθεσαν οι πηγές, η MAS βρίσκεται σε στάδιο συζητήσεων με τις τράπεζες και πρόκειται να προχωρήσει σε ανακοινώσεις με οποιαδήποτε ενέργεια που έχει να κάνει με πρόστιμα ή άλλες ποινές, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v