H VW υπόσχεται αποζημίωση στους Αμερικανούς dealers

Μετά τον ιστορικό διακανονισμό της εταιρίας στις ΗΠΑ, αξίας 15 δισ., δεν υπήρχε στην ατζέντα μια αποζημίωση για τους 650 αντιπροσώπους των αυτοκινήτων της. Έπειτα από αιτήματα, η VW δεσμεύτηκε να σκιαγραφήσει συγκεκριμένο πλάνο μέσα σε ένα μήνα.

H VW υπόσχεται αποζημίωση στους Αμερικανούς dealers

Στελέχη της Volkswagen στις Ηνωμένες Πολιτείες δεσμεύτηκαν να αποκαλύψουν ένα σχέδιο αποζημίωσης μέσα σε ένα μήνα από τώρα, για εκατοντάδες αμερικανικές αντιπροσωπείες αυτοκινήτων που έχουν πληγεί από το σκάνδαλο εκπομπών ρύπων, σύμφωνα με αντιπροσώπους που βρέθηκαν σε συνάντηση με την εταιρία την Παρασκευή.

Ανώτατο αμερικανικό στέλεχος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας προχώρησε στη δέσμευση αυτή κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με πάνω από 150 αντιπροσώπους της Volkswagen, η οποία είναι η πρώτη μιας σειράς παρόμοιων συναντήσεων σε όλη τη χώρα.

Η εταιρία προχωρά σε αυτές τις συζητήσεις προκειμένου να ενημερώσει τις αντιπροσωπείες για τα σχέδιά της που έχουν να κάνουν με τον ιστορικό διακανονισμό, αξίας περίπου 15 δισ. δολαρίων, τον οποίο συμφώνησε τον περασμένο μήνα με πελάτες και κυβερνητικές αρχές.

Βάσει του προγράμματος που απορρέει από τον διακανονισμό, οι πελάτες είτε θα πουλήσουν τα οχήματά τους πίσω στις αντιπροσωπείες, είτε η εταιρία θα τα επισκευάσει. Το πρόγραμμα επηρεάζει περίπου 500.000 «πειραγμένα» αυτοκίνητα που βρίσκονται σήμερα στον δρόμο, καθώς και άλλα 12.000 οχήματα που οι αντιπρόσωποι δεν κατάφεραν να πουλήσουν, όπως καταδεικνύουν σχετικά έγγραφα που δόθηκαν την Παρασκευή στις αντιπροσωπείες.

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, μια αποζημίωση των αντιπροσωπειών δεν ήταν στην ατζέντα της Volkswagen. Ωστόσο ένας από τους αντιπροσώπους άνοιξε αυτή τη συζήτηση κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τονίζοντας ότι η αυτοκινητοβιομηχανία δεν είχε κάνει λόγο για κάποια αποζημίωση των 650 αντιπροσωπειών της στη χώρα.

Ως εκ τούτου, τα στελέχη της εταιρίας αναγκάστηκαν να απαντήσουν ότι γίνεται «σοβαρή συζήτηση» επ' αυτού και θα υπάρξει μια συμφωνία για «δίκαιη αποζημίωση» των αντιπροσώπων. Στελέχη πρόσθεσαν ότι συγκεκριμένη απόφαση θα παρθεί μέσα στον επόμενο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v